Πολιτική

Κανέλλη δίκη Χρυσής Αυγής: «Πάνω στο μαύρο κάρβουνο του φασισμού, έχει φυτρώσει σήμερα ένα λουλούδι»

Κανέλλη δίκη Χρυσής Αυγής: «Πάνω στο μαύρο κάρβουνο του φασισμού, έχει φυτρώσει σήμερα ένα λουλούδι»
Κανέλλη δίκη Χρυσής Αυγής: Η βουλευτής του ΚΚΕ, την οποία είχε χτυπήσει on air ο Ηλίας Κασιδιάρης, μίλησε για την καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική οργάνωση.

Σχόλιο για την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή έκανε η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ, θυμίζουμε, είχε δεχθεί επίθεση από τον καταδικασμένο -πλέον- χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη on air.

Η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA και, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δούλεψαν σε όλη αυτή τη δικαστική πορεία. Σκεφτόμουν τι θα νιώθει η κ. Κλάπα σήμερα, που έκανε τις ανακρίσεις. Το πρόσωπό μου το έχω καθαρό ακόμα και αν το άγγιξε αυτό το… ον. Η μάνα του Φύσσα δεν μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί της απόψε. Είναι σαν να μύρισε το σκοτάδι και όλη άβυσσος, που λέει ο Ελύτης. Πάνω στο μαύρο κάρβουνο του φασισμού, έχει φυτρώσει σήμερα ένα λουλούδι. Υπάρχει αυτή η σιωπηρή συνενοχή πολλών. Η απόφαση αυτή έχει ιστορικό βάρος και το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων. Αυτό που έγινε σήμερα είναι αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πατάει σε γερή ελληνική παράδοση. Δεν είμαστε φασίστες. Η δίκη βαράει καμπανάκι ότι τελειώσαμε με την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή γιατί κόπιασαν πολλοί άνθρωποι για να φτάσουμε εδώ».

Για τις ποινές που αναμένεται να αποφασιστούν για τους ενόχους, η ίδια υπογράμμισε ότι: «Η αλλαγή του ποινικού κώδικα έγινε λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές επιτρέπει την άσκηση πολιτικών δικαιωμάτων και στο διάστημα μέχρι την έφεση, αυτά που θα δούμε τις επόμενες ημέρες θέλουν προσοχή. Ο ποινικός κώδικας έχει γίνει πιο χαλαρός. Ένα να αρχίσουν όλοι να αναλογίζονται: Πώς φτάσαμε μέχρι τη δίκη, γιατί κάναμε 5,5 χρόνια να φτάσουμε μέχρι την πρωτόδικη απόφαση; Να σκεφτούν αυτοί που είναι ανοιχτοί απέναντι στα πράγματα, πόσο εύκολο είναι να πέσουν θύματα προβοκατόρικων απόψεων και ενεργειών. Το έχουμε λίγο στο αίμα μας. Χρειάζεται το μάξιμουμ των ποινών για λόγους παραδειγματισμού και υποδειγματική συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα».

«Αυτό είναι παράδειγμα από τους γενναίους δικαστές. Είναι η δίκη που μπορεί να κάνει τους Έλληνες να περπατάνε περήφανοι. Να μην εφησυχάσουμε και να αρχίσει ο φασίστας της διπλανής πόρτας να βρίσκει άλλη μάσκα, άλλο σύλλογο, ομάδα, να πλασάρει τη σβάστικα. Αν δεν αντισταθείς και δεν τον τσακίσεις ο φασισμός μόνος του δεν φεύγει», κατέληξε η κ. Κανέλλη.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments