Πολιτική

Κουτσούμπας για Χρυσή Αυγή: Να μπουν φυλακή με τις βαρύτερες ποινές

Κουτσούμπας για Χρυσή Αυγή: Να μπουν φυλακή με τις βαρύτερες ποινές
Κουτσούμπας για Χρυσή Αυγή: «Στη δίκη προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για την ιστορική απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και τόνισε ότι δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις ποινές για τους καταδικασμένους, λέγοντας πως η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική. «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», ανέφερε ο γ.γ. του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η μάχη ενάντια τον φασισμό θέλει συνέχεια.

Όσα είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους. Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει «στη δίκη προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους» τονίζοντας πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

«Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό» προσθέτει ο κ Κουτσούμπας και καταλήγει στη δήλωσή του:

«Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή: ‘Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον’».

Η δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η οποία έχει πολλαπλό αντίκτυπο στην κοινωνική και πολιτική σκηνή της χώρας, επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση. Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Νωρίτερα, οι δικαστές επίσης ομόφωνα έκριναν ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ΄ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων αλλιεργατών ένοχοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, λόγω παραγραφής.

Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Γιώργο Γεμενή, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μιχαλολιάκο, Γιάννη Λαγό, Νίκο Μίχο και Ευστάθιο Μπούκουρα. Τέλος το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους 8 κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Η εκφώνηση της απόφασης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα ενώ η μητέρα του Παύλου Φύσσα βγήκε έξω από το ακροατήριο φωνάζοντας και κλαίγοντας προς τους συγκεντρωμένους. «Γιε μου τα κατάφερες» και ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της κόρης της.

Αυτήν τη στιγμή στη δίκη, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζητούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασμένους. Το αν το Δικαστήριο θα κάνει δεκτά ελαφρυντικά για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, θα κρίνει και το μέγεθος της ποινής τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments