Ελλάδα

Τάκης Παναγιωτόπουλος κορωνοϊός: Σε οριακή κατάσταση η χώρα μας – Να καλυφθεί το τεστ από τον ΕΟΠΥ

Τάκης Παναγιωτόπουλος κορωνοϊός: Σε οριακή κατάσταση η χώρα μας – Να καλυφθεί το τεστ από τον ΕΟΠΥ
Τάκης Παναγιωτόπουλος κορωνοϊός: Το μέλος της επιτροπής επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας υποστήριξε ότι η κατάσταση στη χώρα μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Σε απολύτως οριακή κατάσταση βρίσκεται επιδημιολογικά η χώρα μας σύμφωνα τον επιδημιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Τάκη Παναγιωτόπουλο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι βρισκόμαστε στον προθάλαμο της χειμερινής περιόδου κάνει τα πράγματα οξύτερα. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο η μονοσήμαντη επιμονή στην ατομική ευθύνη δεν αποδίδει ούτε είναι σωστή αρχή Δημόσιας Υγείας, αλλά σε αυτή τη φάση είναι δραματικά αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει τους πολίτες, καθώς υπάρχει και η πανδημική κόπωση που εντοπίζει και ο ΠΟΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται πιο εύκολη πρόσβαση των πολιτών στη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό και ιδιαίτερα για τους μαθητές που πάνε στο σχολείο. Εξήγησε ότι η κατεύθυνση είναι τα παιδιά ακόμη και με λίγα σχετικά συμπτώματα, όπως έναν πυρετό πάνω από 37,5 να πηγαίνουν στο γιατρό και αν ο γιατρός κρίνει να κάνουν το τεστ. «Αυτό σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμο στον τόπο κατοικίας τους. Να μην πρέπει να συνωστίζονται στα νοσοκομεία για να κάνουν το τεστ».

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι ήδη τα νοσοκομεία Παίδων έχουν κατακλυστεί από απλά περιστατικά και καθώς έρχονται και οι απλές ιώσεις του αναπνευστικού χρειάζεται τα τεστ να καλύπτονται από τα ταμεία, δηλαδή τον ΕΟΠΥ και να μπορούν να γίνονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόσθεσε ότι είναι δραματική η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν μπορεί ο γονέας να πληρώνει τεστ για το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο λοίμωξης για το παιδί του και μετά για το δεύτερο ή για το τρίτο παιδί του.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 407 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20947, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

3150 (15.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8559 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 88 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 232 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments