Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης – Οργή για τη στάση της αστυνομίας

ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της δίκης – Οργή για τη στάση της αστυνομίας
ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που η αστυνομία διέλυσε την χθεσινή μεγάλη διαδήλωση έξω από το εφετείο.

Η 7η Οκτωβρίου έγινε από χθες μια σημαντική ημέρα για τη νεότερη ιστορία της χώρας μας. Το δικαστήριο αποφάσισε αυτό που γνώριζε όλη η κοινωνία. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ πολιτικό κόμμα. Είναι μια εγκληματική οργάνωση και πλέον έγινε γνωστό με κάθε επισημότητα. Αυτή η ιστορική απόφαση συνδυάστηκε με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση από μέλη αριστερών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενώ βροντερό “παρών” έδωσαν και απλοί πολίτες υπέρμαχοι της δημοκρατίας.

Ωστόσο αυτή η μεγάλη συγκέντρωση διαλύθηκε μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν από την αστυνομία που με αυτό τον τρόπο ήθελε να αναγκάσει τον κόσμο να αποχωρήσει. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Κουμουνδούρου στέκονται στην αντίδραση της αστυνομίας έξω απ’ το Εφετείο αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για τα μέλη της Χρυσής Αυγής επισημαίνοντας τα επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Μάλιστα παρουσίαζαν δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο τα οποία είχαν τραβηχτεί από διαδηλωτές και τα οποία έδειχναν την αστυνομία να επιτίθεται στους λίγους, ελάχιστους που δημιούργησαν πρόβλημα στην συγκέντρωση αντί να τους απωθήσουν.

“Η κυβέρνηση έχει δυσανεξία στη διαμαρτυρία”

Μερικές ώρες μετά τα επεισόδια ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, πήρε θέση για το θέμα αναφέροντας χαρακτηριστικά: ” H κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσωπικά, για ακόμη μία φορά, επιβεβαίωσαν τη δυσανεξία τους σε οποιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία. Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν για την δικαίωση των θυμάτων των ναζιστών, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησαν ρίψεις νερού και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια που να δικαιολογούν μία τέτοια αντίδραση. Προφανής στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη διαδήλωση, αδιαφορώντας ακόμη και την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στο σημείο» τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για μια μικρή ομάδα προβοκατόρων, που είναι βέβαιο πως αν ήθελε θα μπορούσε να απομονώσει, ο κ. Χρυσοχοΐδης βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική, δημοκρατική και καθ΄ όλα ειρηνική διαμαρτυρία. «Τα ασύστολα ψεύδη που επιστρατεύει στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μάλλον κάνουν τα πράγματα χειρότερα, όταν τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας», επισήμανε ο ίδιος.

Επίθεση και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τα όσα έγιναν στο Εφετείο. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό. Θα περιμέναμε έναν σχολιασμό ή κάποια θεσμική πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε είναι το πως αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη μαζική και ειρηνική συγκέντρωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments