Τεχνολογία

Spotify αναβάθμιση: Νέα λειτουργία επιτρέπει να βρίσκεις τα τραγούδια που ψάχνεις μέσω στίχων

Spotify αναβάθμιση: Νέα λειτουργία επιτρέπει να βρίσκεις τα τραγούδια που ψάχνεις μέσω στίχων
Spotify αναβάθμιση: Επιτέλους η αναζήτηση τραγουδιών γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Το Spotify είναι σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής η οποία είναι διαθέσιμη σε χώρες της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ωκεανίας.

Επιτρέπει την πλοήγηση και την αναζήτηση μουσικής ανά καλλιτέχνη, άλμπουμ, είδος, λίστα αναπαραγωγής ή δισκογραφικής εταιρείας. Η δομή της υπηρεσίας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να λειτουργεί κάτω από ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δύο κατηγοριοποιημένες βαθμίδες οι οποίες είναι το Spotify Free (160 kbit/s) και Spotify Premium (320 kbit/s). Στο Spotify Premium, όπου ο χρήστης καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό ως μηνιαία συνδρομή, μπορεί να ακούσει μουσική χωρίς διαφημίσεις με βελτιωμένη ποιότητα ήχου και να αποθηκεύσει μουσική για ακρόαση εκτός σύνδεσης.

Η ίδρυση και έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008 και τον Ιούνιο του 2015 είχε πάνω από 75 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 20 εκατομμύρια χρηστών που πλήρωναν μηνιαία συνδρομή. Το ποσό αυτό είχε φτάσει τα 30 εκατομμύρια χρήστες τον Μάρτιο του 2016. Να αναφέρουμε πως η Spotify Ltd λειτουργεί ως μητρική εταιρία, με έδρα το Λονδίνο, ενώ η Spotify ΑΒ χειρίζεται την έρευνα και την ανάπτυξη στη Στοκχόλμη.

Με τους χρήστες να εκφράζουν την προτίμησή τους στην εν λόγω εφαρμογή, το Spotify εξελίσσεται διαρκώς και αναβαθμίζεται. Για αυτό πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν ένα τραγούδι με τους στίχους του με τη λειτουργία με iOS και Android, να φαίνεται πως είναι αρκετά απλή. Ο χρήστης πληκτρολογεί μερικούς στίχους στη γραμμή αναζήτησης του Spotify και η εφαρμογή εμφανίζει σχετική λίστα με τα τραγούδια που ταιριάζουν.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες της εφαρμογής Spotify καθώς δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα ένα τραγούδι του οποίου δεν γνώριζαν ή δεν θυμόντουσαν τον τίτλο ή τον ερμηνευτή την ώρα που άλλες εφαρμογής music streaming, όπως το Apple Music ή το YouTube, προσφέρουν ήδη στους χρήστες τους αυτή τη δυνατότητα. Πλέον, το Spotify εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στη μηχανή αναζήτησής του, που θα επιτρέπει στους χρήστες να βρουν το τραγούδι που θέλουν εύκολα και γρήγορα.

Σχετικό παράδειγμα δημοσίευσε σε tweet η σχεδιάστρια του Spotify:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments