Αθλητισμός

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αυτά τα ποσά μπήκαν στα ταμεία του από τις πωλήσεις παικτών

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αυτά τα ποσά μπήκαν στα ταμεία του από τις πωλήσεις παικτών
Ολυμπιακός μεταγραφές: Στα 60,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα έσοδα στην ομάδα τους Πειραιά από πωλήσεις παικτών επί Πέδρο Μαρτίνς.

Εντυπωσιακά είναι τα ποσά που έχει βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια. Η αγωνιστική άνοδος των Πειραιωτών με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τιμόνι έχει βοηθήσει να εκτοξευθεί και η αξία των παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί ημερών του ο σύλλογος έχει κερδίσει 60,5 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις αθλητών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Livesport”, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συνολικά έσοδα 51.000.000 το 2019 και το 2020. Ταυτόχρονα, το καλοκαίρι του 2018 τα έσοδα έφτασαν τα 10.500.000. Μόνο από την πώληση του Ποντένσε στη Γουλβς μπήκαν στα ταμεία 20 εκατομμύρια ενώ 13 εκατομμύρια μπήκαν από την μετακόμιση του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ.

Αναλυτικά:

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Ποντένσε στη Γουλβς έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Ιανουάριο του 2020, την τωρινή μεταγραφική περίοδο παραχώρησε τον Τσιμίκα στη Λίβερπουλ με 13 εκατομμύρια ευρώ +1 εκατομμύριο μπόνους, τον Γκιλιέρμε στην Αλ – Σαντ με 6 εκατομμύρια ευρώ, τον Ιγκόρ Σίλβα στον Όσιγιεκ με 500.000 ευρώ κρατώντας το 50% σε ενδεχόμενο μεταπώλησης, ενώ θα λάβει χρήματα από τον δανεισμό του Κούτρη στη Φορτούνα Ντίσελντορφ (500.000) και τον δανεισμό του Σολδάνο στη Μπόκα Τζούνιορς (300.000).

Επίσης, το καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκαν ο Ένχελς στη Ρεμς (4.000.000) και ο Νικολάου στην Έμπολι (4.000.000). Σημειώνεται πως , οι ερυθρόλευκοι είχαν εισπράξει επίσης άλλες 750.000 ευρώ για τους δανεισμούς των Κούτρη και Σολδάνο σε Μαγιόρκα και Μπόκα Τζούνιορς αντίστοιχα. Με λίγα λόγια είναι ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος κόουτς έχει βοηθήσει και με το παραπάνω στο να αυξηθούν τόσο πολύ τα έσοδα για του Πειραιώτες.

Την ίδια ώρα ωστόσο, στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο επικρατεί προβληματισμός με τους τραυματίες:

Δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Αυτή με την Μαρσέιγ στο Champions League και αυτή με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται, καθώς αρκετοί παίκτες του αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις των Μπρούμα, Μασούρα, Πέπε και Τιάγκο Σίλβα απασχολούν έντονα τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Μπρούμα προέρχεται από έναν μυϊκό τραυματισμό από το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα της Αϊντχόφεν και δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει την πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με αντίπαλο τη γαλλική ομάδα. Επίσης, ο Μασούρας που έχει υποστεί θλάση δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το ματς της Super League με τον Ατρόμητο. Παράλληλα, ο Μαρτίνς μετρά αντίστροφα για την επιστροφή των Πέπε και Τιάγκο Σίλβα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς και δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments