Κόσμος

Βρετανία κορωνοϊός: Νέο σχέδιο ανακοινώνει τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία κορωνοϊός: Νέο σχέδιο ανακοινώνει τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον
Βρετανία κορωνοϊός: Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα προχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να «χτυπά» τη Βρετανία, με τις αρχές να προχωρούν στη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Σύμφωνα, με μέσα ενημέρωσης της χώρας λοιπόν,  ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να προβεί σε σημαντική ανακοίνωση τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου σε σχέση με τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα επιβληθεί ειδικό σύστημα lockdown, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής.

Οι περιορισμοί στη Βόρεια Αγγλία, όπως επισημαίνει το δίκτυο Sky News, θα μπορούσαν να επιβληθούν ακόμη και από την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. Σε συνάντηση ανάμεσα σε τοπικούς φορείς και κυβερνητικά στελέχη, χθες Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, εξετάστηκε να σταματήσουν οι μετακινήσεις από και προς τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα. Το νέο σχέδιο αναμένεται να ορίζει ποια μέρη χαρακτηρίζονται μεσαίου, υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου. Σημειώνεται πως στον πολύ υψηλό κίνδυνο συγκαταλέγονται τα μπαρ, όχι όμως και τα εστιατόρια.

Νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης:

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, στοχεύοντας στις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών στη δραστηριότητα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας. Ο μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης, που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες και αφορούσε τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, «θα διευρυνθεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα που εκ του νόμου πρέπει να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση» για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Οικονομικών.

Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, θα καταβληθούν τα 2/3 του μισθού τους, με όριο 2.100 λίρες τον μήνα. Επιπλέον, προβλέπονται καταβολές σε επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω των τοπικών καραντίνων, οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 λίρες τον μήνα (3.300 ευρώ). «Ελπίζω τα μέτρα αυτά να παράσχουν καθησύχαση και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις πριν από έναν ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

Τα προηγούμενα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες αφορούσαν μονάχα θέσεις μερικής απασχόλησης: οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται το λιγότερο το ένα τρίτο του ωραρίου και η κυβέρνηση δεν αναλάμβανε παρά το 22% του μισθού τους, με τις επιχειρήσεις να πρέπει να εξοφλήσουν το 55%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments