Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Σε ισχύ από τη Δευτέρα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Ποια είναι τα μέτρα ανά επίπεδο

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Σε ισχύ από τη Δευτέρα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Ποια είναι τα μέτρα ανά επίπεδο
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους.

Σε ισχύ τίθεται από αύριο Δευτέρα ο διαδραστικός Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας από τον κορωνοϊό που αποτελείται από τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (π.χ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Ακολουθεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας:

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως αναφέραμε παραπάνω, περιλαμβάνει αυτά τα τέσσεερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

  • Επίπεδο 1: Ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2: Επιτήρησης
  • Επίπεδο 3: Αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4: Ατξημένου κινδύνου

Πώς χρησιμοποιούμε τον χάρτη;

Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας. Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:

  • με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο,
  • επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού,
  • κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.

Να αναφέρουμε πως ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες ενώ ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Τα μέτρα που ισχύουν για καθένα από τα τέσσερα επίπεδα έχουν ως εξής:

Επίπεδο 1: Ετοιμότητας

Επίπεδο 2: Επιτήρησης

Επίπεδο 3: Αυξημένης επιτήρησης

Επίπεδο 4: Αυξημένου κινδύνου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments