Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Τρομάζει το θλιβερό ρεκόρ

Κορωνοϊός Γαλλία: Τρομάζει το θλιβερό ρεκόρ
Κορωνοϊός Γαλλία: Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 54 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 32.684.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε κατά πολύ τις 26.000 μέσα σε μια μέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε 26.896 νέες μολύνσεις, οι οποίες αυξάνουν σε 718.873 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας. Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 54 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 32.684.

«Άλμα» στα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη

Μπροστά στο «άλμα» που καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη, νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ στη Γερμανία, και πιο συγκεκριμένα στο Βερολίνο καθώς και στην Πολωνία. Στην Ευρώπη, η οποία καταγράφει περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 240.000 νεκρούς, η κατάσταση δεν παύει να επιδεινώνεται.

Στη Γερμανία, όπου περισσότερα από 4.000 νέα κρούσματα καταγράφονται επισήμως κάθε μέρα, αριθμός ρεκόρ από τις αρχές Απριλίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι αν ο αριθμός των μολύνσεων δεν σταθεροποιηθεί μέσα σε δέκα ημέρες, η χώρα θα λάβει νέα περιοριστικά μέτρα. Όμως, ήδη στο Βερολίνο τα περισσότερα καταστήματα, καθώς και όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν από τις 23:00 έως τις 06:00, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Μπροστά στην ανησυχητική αύξηση των μολύνσεων, μεγάλες γερμανικές πόλεις, κυρίως το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη, επέβαλαν περιοριστικά μέτρα στον τομέα της γαστρονομίας, καθώς και περιορισμό των κοινωνικών επαφών. Στη γειτονική Πολωνία, η οποία αντιμετωπίζει επίσης αύξηση ρεκόρ του αριθμού των μολύνσεων, η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους θα είναι υποχρεωτική σε όλη τη χώρα.

«Το δεύτερο κύμα έχει φθάσει στη χώρα μας και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σταθερό τρόπο», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξηγώντας πως το σύνολο της χώρας αυτής των 38 εκατομμυρίων κατοίκων θα θεωρείται πλέον «κίτρινη ζώνη». Τριάντα οκτώ κοινότητες θα θεωρούνται επίσης «κόκκινες ζώνες», ενώ εφαρμόζονται πιο αυστηροί περιορισμοί στις δημόσιες και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments