Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση τώρα έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση τώρα έξω από το Εφετείο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση επικράτησε πριν από λίγο έξω από το Εφετείο με μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ιστορική απόφαση της περασμένης εβδομάδας και την αγόρευση για τα ελαφρυντικά των μελών της Χρυσής Αυγής, βρισκόμαστε λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο με αρκετό κόσμο να είναι ήδη μαζεμένος έξω από τα δικαστήρια. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα μπλοκ του ΠΑΜΕ που περιμένει την ανακοίνωση των ποινών. Λίγο παραπέρα έχουν μαζευτεί κάποιοι υποστηριχτές της εγκληματικής οργάνωσης και δεν άργησε να δημιουργηθεί ένταση.

Οι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή ένταση που ευτυχώς δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας. Λίγο αργότερα έξω από το Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαγός είχε δηλώσει ότι θα πάει κανονικά στο δικαστήριο, ενώ είχε καλέσει τους υποστηριχτές του να βρεθούν στο σημείο.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί οπότε, εκτός απροόπτου συμβάντος, η κ. Λεπενιώτη θα αναγνώσει την κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων. Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν.

Το δικαστήριο δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας. Κάτι τέτοιο, εκτιμάται από πολλούς νομικούς ότι δεν είναι απίθανο στην περίπτωση των επτά καταδικασθέντων για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση έχουν διαρκή δράση από το 2008 έως και το 2013.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης. Στη σημερινή διαδικασία έχει ανακοινώσει ότι θα παραβρεθεί ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός ο οποίος έχει ζητήσει και συγκέντρωση σε συμπαράσταση του έξω από το Εφετείο. Εντός του δικαστηρίου ο καταδικασθείς δεν έχει δικαίωμα λόγου σε αυτήν την φάση της δίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της. Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments