Ελλάδα

Χρυσαυγίτες Εφετείο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν το πρωί της Δευτέρας

Χρυσαυγίτες Εφετείο: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές που έγιναν το πρωί της Δευτέρας
Χρυσαυγίτες Εφετείο: Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν το πρωί της Δευτέρας είναι πλέον συλληφθέντες.

Το πρωί της Δευτέρας έγιναν δέκα προσαγωγές ατόμων που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών και απόψε μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι τα άτομα αυτά συγκεντρώθηκαν στο σημείο παρά τη σχετική απαγόρευση που υπήρχε, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της απείθειας.

Η δίκη συνεχιζόταν σήμερα στο Εφετείο με αρκετό κόσμο να ήταν μαζεμένος έξω από τα δικαστήρια. Συγκεκριμένα, υπήρχε ένα μπλοκ του ΠΑΜΕ που περίμενε την ανακοίνωση των ποινών. Λίγο παραπέρα είχαν μαζευτεί οι υποστηριχτές της εγκληματικής οργάνωσης και δεν άργησε να δημιουργηθεί ένταση. Οι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή αναταραχή που ευτυχώς δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λίγο αργότερα έξω από το Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Λαγός είχε προαναγγείλει ότι θα πάει κανονικά στο δικαστήριο, ενώ είχε καλέσει τους υποστηριχτές του να βρεθούν στο σημείο.

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για το αίτημα Λαγού

Η νέα έδρα που κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, το απέρριψε και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με την Μαρία Λεπενιώτη και τους υπόλοιπους δικαστές στην έδρα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης, οι υπόνοιες για επηρεασμό των δικαστών πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά και δυσπιστίες για την αμεροληψία και όχι υποκειμενικά, κατά την αντίληψη του αιτούντος την εξαίρεση. Την απόρριψη του αιτήματός του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί, όπου θα γίνει η συζήτηση για τις ποινές. Πρώτη τον λόγο θα έχει η εισαγγελέας για να προτείνει ποινές και στη συνέχεια τον λόγο θα τον έχουν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Τελικά το δικαστήριο θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι ποινές που θα τους επιβληθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments