Κόσμος

Κορωνοϊός κρούσματα: Μειωμένο το ποσοστό μόλυνσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Κορωνοϊός κρούσματα: Μειωμένο το ποσοστό μόλυνσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
Κορωνοϊός κρούσματα: Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι το ποσοστό μόλυνσης γιατρών και νοσηλευτών έχει πέσει.
Κορωνοϊός κρούσματα: Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι το ποσοστό μόλυνσης γιατρών και νοσηλευτών έχει πέσει.

Ευχάριστα είναι τα νέα που μετέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά το ποσοστό μόλυνσης από τη νόσο Covid-19 μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ στην αρχή της πανδημίας το ποσοστό ήταν πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με εκείνο του γενικού πληθυσμού, ενώ μειώνεται ακόμη και στις χώρες που εξακολουθούν να πλήττονται σκληρά από την υγειονομική κρίση, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Ο ΠΟΥ ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα που συνέλεξε από 83 χώρες, κυρίως από την Ευρώπη και την Αμερική, δείχνουν πλέον ότι «σημειώνεται ουσιαστική μείωση των μολύνσεων» μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών. Σε χώρες όπου το ποσοστό, στην αρχή της πανδημίας, έφτανε ακόμη και το 14%, σήμερα πλησιάζει το ποσοστό του γενικού πληθυσμού: λιγότερο από 3% στις περισσότερες χώρες και ακόμη μικρότερο στις φτωχές χώρες.

Το ποσοστό των γιατρών και των νοσηλευτών που μολύνονται «βρίσκεται σε σταθερή πτώση», υπογράμμισε η Αν Περοσό, επιδημιολόγος του ΠΟΥ, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα υψηλά ποσοστά στην αρχή της πανδημίας εξηγούνται από την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού σχεδόν παντού στον κόσμο, ακόμη και στις πιο πλούσιες χώρες. Τον γύρο του κόσμου είχαν κάνει τότε οι φωτογραφίες νοσηλευτών που προσπαθούσαν να προστατευθούν φορώντας σακούλες απορριμμάτων. Ένας άλλος παράγοντας ήταν το γεγονός ότι το προσωπικό των νοσοκομείων δεν ήταν κατάλληλα εκπαιδευμένο για το πώς χρησιμοποιείται ορθά ο εξοπλισμός αυτός.

Σήμερα, σχεδόν σε όλες τις χώρες έχει βελτιωθεί ο εφοδιασμός των νοσοκομείων με τέτοια υλικά και το προσωπικό είχε το χρόνο να εκπαιδευτεί καταλλήλως. Η Μπενεντέτα Αλεγκράντσι, στέλεχος του ΠΟΥ, σημείωσε ότι η κατανόηση και η εφαρμογή των μεθόδων πρόληψης, όπως η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και η τήρηση αποστάσεων, συμβάλλουν επίσης στη μείωση του αριθμού των μολύνσεων.

Η ασθένεια Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός των νοσηλευτών που πέθαναν, σε 44 χώρες, ήταν στα μέσα Αυγούστου 1.097, ωστόσο το Παγκόσμιο Συμβούλιο Νοσηλευτών, που εκπροσωπεί 20 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλον τον κόσμο, εκτιμά ότι στην πραγματικότητα είναι πολλές χιλιάδες εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments