Οικονομία

Σταϊκούρας επιπτώσεις κορωνοϊού: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών»

Σταϊκούρας επιπτώσεις κορωνοϊού: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών»
Σταϊκούρας επιπτώσεις κορωνοϊού: Στο πως αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε τοποθέτησή του σε κλειστή διαδικτυακή συζήτηση ο υπουργός Οικονομικών.

Στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλες οι οικονομίες κατά τη μετάβαση από την περίοδο των έκτακτων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στην περίοδο της ενίσχυσης της ανάκαμψης, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του σε κλειστή διαδικτυακή συζήτηση, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στη συζήτηση, με θέμα τη δημοσιονομική πολιτική στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης, ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών κ. Πάολο Τζεντιλόνι, τον Πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, τους υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς , της Σουηδίας Μαγδαλένα Άντερσον, της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια, της Ιταλίας Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, της Νορβηγίας Ζαν Τόρε Σάννερ, του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ και της Ελβετίας Ουέλι Μάουερ.

O κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει έξυπνα μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών και της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προσανατολισμένα στην ανάκαμψη, τα οποία έχουν επίσης θετικά αποτελέσματα για τη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης του προγράμματος Next Generation EU για την ανάκαμψη, μέσω, κυρίως, της κατάλληλης και αποτελεσματικής χρήσης των επιχορηγήσεων από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF). «Είναι κρίσιμο να επιτευχθεί ο βέλτιστος σχεδιασμός και η ταχεία εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης», επισήμανε ο Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη επιτυχούς αντιμετώπισης της φτώχειας και της ανισότητας, μέσω παρεμβάσεων, όπως η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας, η λήψη πρόσθετων μέτρων αύξησης της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, ιδίως για κοινωνικές ομάδες με μικρότερη συμμετοχή, όπως οι γυναίκες, οι μετανάστες και οι νέοι, η υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και θα συμβάλουν στη γεφύρωση του «ψηφιακού χάσματος», μια αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, που θα διασφαλίζει όχι μόνο ότι το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας είναι όσο ισχυρό και ευρύ απαιτείται, αλλά και ότι αποτρέπει «παγίδες φτώχειας» που θα διαιωνίσουν την άνιση κατανομή εισοδήματος, η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, για τη δημιουργία ισχυρής οικονομίας, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμού

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments