Ελλάδα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη χώρα μας – Έξι νεκροί σε 24 ώρες

Kορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη χώρα μας – Έξι νεκροί σε 24 ώρες
Kορωνοϊός Ελλάδα: Όπως όλα δείχνουν ο ιός στη χώρα μας επιμένει και τα θύματα που αφήνει πίσω του αυξάνονται.

Ακόμη έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Πριν λίγο, έγιναν γνωστοί οι θάνατοι ενός άνδρα 79 ετών, που απεβίωσε χθες το βράδυ, στις 21:54 στη ΜΕΘ του «Αττικόν», όπου και νοσηλευόταν, κι ενώς άνδρα 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Λαϊκό στις 11:50 σήμερα το πρωί.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του θανάτου 68χρονου με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 2 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα έγιναν γνωστοί τρεις θάνατοι. Πρόκειται για έναν άντρα 79 ετών με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, μια γυναικά 89 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και έναν 59χρονο που διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αττικον» στις 5 Οκτωβρίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, 408 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 463.

Νέο κρούσμα σε γηροκομείο στην Αθήνα

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στην Αθήνα με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές. Συγκεκριμένα, μία 87χρονη μεταφέρθηκε χθες, Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, στον Ευαγγελισμό ως ύποπτο κρούσμα. Λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό.

Μία ημέρα νωρίτερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο γηροκομείο και έκανε τεστ στους 50 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται, αλλά και στους περίπου 20 εργαζόμενους της Δομής. Πλέον αναμένονται τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ώστε να φανεί αν είναι μεμονωμένο περιστατικό το θετικό κρούσμα της 87χρονης ή υπάρχει διασπορά του ιού στη δομή.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία υπάρχουν τέσσερις γειτονιές της Αθήνας που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται και σε περιοχές του Πειραιά, εκτός από το κέντρο της Αθήνας, που είναι εδώ και αρκετό καιρό «στο κόκκινο», με έκρηξη κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές είναι οι εξής:

-Κερατσίνι -Δραπετσώνα -Νίκαια -Πειραιάς

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την Αττική, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Πέλλα. Μάλιστα, για τις δύο πρώτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απεύθυνε έκκληση στους πολίτες τους να τηρούν τα μέτρα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη. Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 408 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23060, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3367 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9364 (40.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 242 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κρούσμα και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Να σημειώσουμε ότι κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εργαζόμενη στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Η υπάλληλος που εμφάνισε συμπτώματα δεν πήγε στη δουλειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima μετά από τεστ που έκανε χθες διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Αμέσως ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments