Τεχνολογία

Το Twitter έριξε fake λογαριασμούς Αφροαμερικανών που “υποστήριζαν” τον Τραμπ

Το Twitter έριξε fake λογαριασμούς Αφροαμερικανών που “υποστήριζαν” τον Τραμπ
Το Twitter βρήκε κάποιους ψεύτικους λογαριασμούς που δήθεν ήταν Αφροαμερικανών υποστηρικτών του Τραμπ.

Το Twitter μπλόκαρε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποτίθεται υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, και οι οποίοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες. “Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν”, δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Clemson που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στα social media, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς. “Ναι ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δεν με νοιάζει!!”, είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.

Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί “χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους”, επεσήμανε ο Λίνβιλ. Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.

Άσχημα νέα για τον Τραμπ και στις δημοσκοπήσεις

Η επάνοδος του Τραμπ στον προεκλογικό αγώνα μετά την ανακοίνωσή του ότι είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό έγινε χθες το βράδυ στη Φλόριντα, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ πέταξε προστατευτικές μάσκες στους υποστηρικτές του, την ώρα που μιλούσε για την ανάρρωσή του, αλλά δεν φορούσε μια ο ίδιος. «Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω αποκτήσει ανοσία. Αισθάνομαι τόσο δυνατός», δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Τραμπ. «Θα τους φιλήσω όλους σε αυτό το ακροατήριο, θα φιλήσω τους άνδρες και τις όμορφες γυναίκες, θα σας δώσω ένα μεγάλο φιλί», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Τζόνσταουν της Πενσιλβάνια για μια προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία αυτή, στην οποία εξασφάλισε τη νίκη το 2016 με λιγότερο από μια ποσοστιαία μονάδα διαφορά και στην οποία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του Μπάιντεν αυτήν τη φορά.Τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης του Reuters/Ipsos που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα δείχνουν τον Μπάιντεν να προηγείται με 7% του Τραμπ στην Πενσιλβάνια και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να δηλώνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία.

Ο Μπάιντεν μεταβαίνει σήμερα στη Φλόριντα, όπου μια νίκη του επί του Τραμπ θα έπληττε σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει από το Πεμπρόουκ Πάινς για το όραμά του για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς και θα παραστεί σε εκδήλωση στη Μιραμάρ όπου θα ενθαρρύνει τους κατοίκους να πάνε να ψηφίσουν.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρό προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ και τον δείχνουν επίσης να προηγείται σε σημαντικές δημογραφικές ομάδες της πολιτείας, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Ο Τραμπ είχε κερδίσει τη Φλόριντα το 2016 με διαφορά 1,2 ποσοστιαία μονάδα. Ο Τραμπ προγραμματίζει κι άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις για αργότερα αυτήν την εβδομάδα στην Πενσιλβάνια, την Άιοβα, τη Βόρεια Καρολίνα, την Τζόρτζια και τη Φλόριντα στο πλαίσιο της περιοδείας του στις κρίσιμες πολιτείες των ΗΠΑ ενόψει των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments