Ελλάδα

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση παρά την αύξηση των κρουσμάτων

Ελλάδα κορωνοϊός: Σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση παρά την αύξηση των κρουσμάτων
Ελλάδα κορωνοϊός: Η πρόσφατη απόφαση του Γάλλου προέδρου να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μαρτυρά ότι η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη.

Στην επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως φαίνεται από τα διαγράμματα που ακολουθούν, η Ελλάδα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, προτού κλείσει την ενημέρωση των συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κρίση της επιδημίας επισημαίνοντας το εξής: «Κλείνω με δύο λόγια για τον κορωνοϊό. Η πρόσφατη απόφαση του Γάλλου προέδρου να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21.00 το βράδυ στο Παρίσι, είναι μια αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής».

«Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη. Και στη χώρα μας, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουμε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση. Κι αυτή την επιτυχία την πιστώνεται κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση». Στο σημείο αυτό απηύθυνε έκκληση «ξανά σε όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν την πιστή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, ώστε να αποφύγουμε νέα».

Δείτε τις εικόνες με τα διαγράμματα που ακολουθούν:

Ενδεικτικά αναφέρουμε για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, πως κρίνεται ως «πολύ ανησυχητική», παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε ωστόσο ο Χανς Κλούγκε, επιμένοντας στην σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας. «Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», τόνισε.

Να θυμίσουμε πως στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορωνοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments