Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ εξαιτίας των κρουσμάτων – Ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί

Ευρώπη κορωνοϊός: Ανησυχία ΠΟΥ εξαιτίας των κρουσμάτων – Ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί
Ευρώπη κορωνοϊός: Έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

«Πολύ ανησυχητική» είναι η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση δεν είναι αντίστοιχη με αυτήν που επικρατούσε την άνοιξη, όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά τη διάρκεια online ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αυξάνεται, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία επίσης. Η νόσος Covid-19 είναι πλέον η πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φθάσει το όριο των 1.000 θανάτων ημερησίως», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Παρά το γεγονός ότι καταγράφουμε δύο ή τρεις φορές περισσότερα νέα κρούσματα ανά ημέρα σε σχέση με την κορύφωση του Απριλίου, εξακολουθούμε να έχουμε πέντε φορές λιγότερους θανάτους», τόνισε επιμένοντας στη σημασία των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάσχεση της επιδημίας.

«Είναι η ενδεδειγμένη και αναγκαία αντίδραση σε αυτό που μας δείχνουν τα στοιχεία: η μετάδοση γίνεται και οι πηγές της μόλυνσης βρίσκονται μέσα στα σπίτια και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους και μεταξύ των ατόμων που δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας», σχολίασε. Στην ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ, η οποία περιλαμβάνει 53 χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν επισήμως καταγραφεί άνω των 7,25 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορωνοϊού και περί τους 250.000 θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

Ρεκόρ κρουσμάτων μόλυνσης σε Γερμανία και Τσεχία

Στη Γερμανία καταγράφηκε ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε ημερήσια βάση το περασμένο 24ωρο, καθώς εντοπίστηκαν άλλα 6.638, με το σύνολό τους να φθάνει τα 341.223, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6.294 μολύνσεις και είχε καταγραφεί την 28η Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου. Παράλληλα, η Τσεχία επεσήμανε ότι θα αρχίσει να κατασκευάζει νοσοκομεία εκστρατείας για τους ασθενείς με ιό, ημέρα κατά την οποία ανακοίνωσε 9.544 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ημερήσιο αριθμό ρεκόρ από τον Μάρτιο όταν η πανδημία έπληξε τη χώρα.

Περιορισμοί σε Ιρλανδία και Γαλλία

Οι Ιρλανδοί δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να επισκέπτονται ο ένας το σπίτι του άλλου στο άμεσο μέλλον, ενώ στις κομητείες που συνορεύουν με τη Βόρεια Ιρλανδία θα επιβληθούν δραστικά περιοριστικά μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο Μίχαλ Μάρτιν. Από την άλλη, την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments