Πολιτική

Βέμπερ Σύνοδος ΕΕ: Στήριξε τον Μητσοτάκη – «Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία»

Βέμπερ Σύνοδος ΕΕ: Στήριξε τον Μητσοτάκη – «Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία»
Βέμπερ Σύνοδος ΕΕ: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ έκανε retweet την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ δείχνει πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Oruc Reis και την Ανατολική Μεσόγειο. O επικεφαλής του ΕΛΚ έκανε retweet το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού και έγραψε μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα.

«Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος», γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter όπου αναδημοσιεύει την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη δήλωση που έκανε προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Τι είχε δηλώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητηθούν οι προκλήσεις της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φτάνοντας στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, είπε, ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη και αυτό έγινε δεκτό και θα συζητηθεί αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας η οποία όπως πρόσθεσε φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά. «Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει τις ανάλογες συνέπειες». Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι «εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να λάβουμε μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments