Ελλάδα

Νέα κρούσματα Ελλάδα: Ανησυχία για Κοζάνη και Ιωάννινα – Συναγερμός και στη Φθιώτιδα λόγω κρούσματος

Νέα κρούσματα Ελλάδα: Ανησυχία για Κοζάνη και Ιωάννινα – Συναγερμός και στη Φθιώτιδα λόγω κρούσματος
Νέα κρούσματα Ελλάδα: Ήδη από την Παρασκευή (16 Οκτωβρίου) η Κοζάνη είναι σε τοπικό lockdown λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη Φθιώτιδα μετά την ενημέρωση για θετικό κρούσμα σε εργοστάσιο.

Η νέα, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Αττική, σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική καταγραφή από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) φέρνει υγειονομικό «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες αρχές.

Ήδη από την Παρασκευή (16 Οκτωβρίου) η Κοζάνη είναι σε τοπικό lockdown λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού ενώ ανησυχία υπάρχει και για τη Φθιώτιδα μετά την ενημέρωση για θετικό κρούσμα σε εργοστάσιο και την επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας σε 200 άτομα. Και μιας και είναι σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στο σημείο μετέβη με ελικόπτερο, το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έκανε λόγο για «κρίσιμη κατάσταση» και συμπλήρωσε πως «από εδώ ξεκίνησε το πρόβλημα, τον περασμένο Μάρτιο».

Θα μπουν περιοριστικά μέτρα σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη ή Ιωάννινα;

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και πόλεις όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα. Όμως, ο κος Χαρδαλιάς απέκλεισε προς το παρόν την πιθανότητα επιβολής περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι «οι τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν μέσα από διαδικασίες όπου εξετάζονται δείκτες που είναι πολυπαραγοντικοί».

Μέσα από παραπάνω από 400 τεστ εντοπίστηκαν 27 κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι  Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, την Παρασκευή, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού. Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr).

Οι έλεγχοι αφορούσαν σε ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και  Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ). Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments