Ελλάδα

Σύλληψη 42χρονου στο Κουκάκι: Η προκήρυξη δεν ήταν δική του – Την είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο

Σύλληψη 42χρονου στο Κουκάκι: Η προκήρυξη δεν ήταν δική του – Την είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο
Σύλληψη 42χρονου στο Κουκάκι: Ανατροπή στην υπόθεση του άνδρα που είχε συλληφθεί με κατηγορίες για τρομοκρατία και συνεργασία με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Πριν από μερικές εβδομάδες η αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο σε ένα σπίτι στο Κουκάκι καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για κάποια γιάφκα τρομοκρατών. Μάλιστα οι αρχές προσήγαγαν αρχικά τρία άτομα Να σημειωθεί ότι ο 42χρονος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες της υπόθεσης αφέθηκαν ελεύθεροι. Αυτό που είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της αντιτρομοκρατικής και οδήγησε και στη σύλληψη του ήταν μια προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Αρχικά οι άνθρωποι της αστυνομίας εκτιμούσαν ότι ο 42χρονος είναι ο άνθρωπος που έγραψε την προκήρυξη κάτι που θα σήμαινε ότι έχει άμεσες σχέσης με την τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετικά. Η συγκεκριμένη προκήρυξη που βρέθηκε στο σπίτι του συγκεκριμένου άνδρα όχι απλά δεν ήταν γραμμή από τον ίδιο, αλλά σύμφωνα με όσα μεταδίδει το OPEN είναι κατεβασμένη από σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Με λίγα λόγια θα μπορούσε να την έχει ο οποιοσδήποτε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 42χρονος φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Τα χτυπήματα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

  • Νέα Δημοκρατία – Ιανουάριος 2013. Το πρώτο χτύπημα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ήταν μετά τα μεσάνυκτα της 14ης Ιανουαρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Τότε, ένοπλοι είχαν κατέβει από όχημα και γάζωσαν με πυρά το κτίριο. Στην επίθεση είχαν χρησιμοποιηθεί ένα Καλάσνικοφ αλλά και ένα magnum 38 special
  • Σπίτι Γερμανού Πρέσβη – Δεκέμβριος 2013. Η επίθεση είχε γίνει στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Την ώρα της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο ειδικός φρουρός αλλά δεν είχε τραυματιστεί. Και πάλι οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και έριξαν κατά ριπάς πυρά. Η Αντιτρομοκρατική είχε συλλέξει περισσότερους από 60 κάλυκες μετά την επίθεση.
  • Εγκαταστάσεις Mercedes – Ιανουάριος 2014. Η ΟΛΑ είχε εξαπολύσει ρουκέτα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.
  • Πρεσβεία Ισραήλ – Δεκέμβριος 2014. Και πάλι ένοπλα μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστούν.
  • ΣΕΒ – Νοέμβριος 2015. Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Υπουργείο Εργασίας – Δεκέμβριος 2016. Τα μέλη της ΟΛΑ τοποθέτησαν βόμβα σε σακίδιο που άφησαν έξω από το υπουργείο. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί αφού είχαν επέμβει έγκαιρα οι αρχές και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
  • Eurobank – Απρίλιος 2017. Ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άνδρες είχαν αφήσει την τσάντα έξω από τα γραφεία και διέφυγαν με μηχανάκι.
  • Εφετείο Αθηνών – Δεκέμβριος 2017. Η ΟΛΑ είχε κάνει διπλό χτύπημα με βόμβα αλλά και πυροβολισμούς στο κτίριο του Εφετείου στη Λουκάρεως. Μάλιστα, οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ και κατά του φρουρού. Ο φύλακας είχε καταθέσει ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Διέφυγαν και πάλι με όχημα το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments