Ελλάδα

Αυτοί εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο

Αυτοί εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο
Νέα μέτρα: Δείτε αναλυτικά τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση υποχρεωτικής μάσκας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, έκανε λόγο για την εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός για τις περιοχές που είναι στα επίπεδα 3 και 4, δηλαδή την απαγόρευση κυκλοφορίας από 00:30 ως τις 05:00 σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4 και την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο. Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο «πορτοκαλί» και «κόκκινο» επίπεδο. Στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας, ενώ στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

Πώς θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί

Χρήσιμες διευκρινίσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή στις «κόκκινες» και τις «πορτοκαλί» περιοχές της χώρας, από το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου 2020, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση – κάθε Τρίτη και Παρασκευή – για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Αναφορικά με την απαγόρευσης της κυκλοφορίας στο διάστημα από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι των ΜΜΕ μετακινούνται με την ίδια διαδικασία που μετακινούνταν κατά τη περίοδο του lockdown της πρώτης φάσης της πανδημίας, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωση εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πρέπει να φέρουν βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας από τον εργοδότη. Σε περιπτώσεις άλλων εργαζομένων φυσικών προσώπων που πρέπει να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης, όπως ελεύθερων επαγγελματιών επιτηδευματιών, απασχολούμενων, συμπληρώνουν το αντίστοιχο έντυπο που θα βρίσκεται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την κατ’ εξαίρεση μετακίνησή τους πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο και βεβαίωση κίνησης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, που θα βρουν στο apografi.gov.gr. Και κατ’ εξαίρεση με βεβαίωση από τον προϊστάμενο. Το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα «Βεβαιώσεις Κίνησης».

Δείτε εδώ το έντυπο έτοιμο προς εκτύπωση. Μεταξύ των στοιχείων που περιλαμβάνει το έντυπο βεβαίωσης, είναι:

  • Στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλου
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Τόπος εργασίας
  • Ωράριο εργασίας (προσέλευσης, προβλεπόμενης αποχώρησης, υπερωρίας και εκτάκτων μετακινήσεων
  • Χρονικό διάστημα ισχύος της βεβαίωσης

Τι θα γίνει στις 26η και 28η Οκτωβρίου

Ακόμη, διευκρίνισε σε ότι οι δοξολογίες της 26ης και 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπονται, κάνοντας παράλληλα έκκληση στους Θεσσαλονικείς να είναι προσεκτικοί στις μεταφορές τους το επόμενο πενθήμερο.

Ο νέος χάρτης με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Έτσι διαμορφώνεται πλέον ο χάρτης με τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments