Τεχνολογία

Windows 10 update: Είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση για τον Οκτώβριο

Windows 10 update: Είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση για τον Οκτώβριο
Windows 10 update: Η Microsoft διέθεσε την αναβάθμιση ταυτόχρονα σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Τα Windows 10 είναι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft (μετά τα Windows 8.1) για υπολογιστές, ξεκινώντας να κυκλοφορούν επισήμως στις 29 Ιουλίου του 2015. Η πρώτη παρουσίαση των Windows 10 έγινε πριν από πέντε περίπου χρόνια, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ η δοκιμαστική έκδοση κυκλοφόρησε μια μέρα αργότερα, στις 1 Οκτωβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους που ήταν διαθέσιμα τα Windows 10, προσφέρονταν χωρίς χρέωση για τους χρήστες των Windows 7 και Windows 8.1, μα μπορεί ακόμα ο χρήστης να χρησιμοποιήσει κλειδί αριθμού προϊόντος από τις παραπάνω εκδόσεις είτε κατά τη διάρκεια μιας καθαρής εγκατάστασης είτε κατά την ενεργοποίηση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης.

Ο στόχος της Microsoft για τα Windows 10 ήταν να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα για PC, laptops, tablets, smartphones και Xbox One, καθώς και νέες κατηγορίες προϊόντων, όπως το Surface Hub και Microsoft HoloLens. Για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών με πληκτρολόγιο και ποντίκι, η Microsoft επανέφερε στα Windows 10 το μενού Έναρξη στην επιφάνεια εργασίας (με νέα εμφάνιση και δυνατότητες) και ένα σύστημα εικονικών επιφανειών εργασίας (Task View), επιτρέποντας να τρέξουν οι εφαρμογές του Windows Store μέσα από την επιφάνεια εργασίας των Windows, καθώς και στη λειτουργία πλήρους οθόνης.

Τι προσφέρει το νέο update των Windows 10; 

Τώρα λοιπόν, η Microsoft διέθεσε το update των Windows 10 για τον Οκτώβριο, ταυτόχρονα σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες μολονότι δεν είναι ορατή σε όλους, με το νέο update να φέρνει κυρίως ρυθμίσεις παρά νέα χαρακτηριστικά, αν και υπάρχουν αναβαθμίσεις. «Ακολουθούμε μια προσεκτική προσέγγιση για τη διάθεση του October 2020 Update. Περιορίζουμε τη διαθεσιμότητα στις επόμενες εβδομάδες για να διασφαλίσουμε μία αξιόπιστη εμπειρία download και έτσι το update μπορεί να μην είναι διαθέσιμο άμεσα. Επιπλέον, κάποιες συσκευές μπορεί να έχουν προβλήματα συμβατότητας για τις οποίες έχουμε έτοιμη μία λύση, οπότε δεν θα προσφέρουμε το update μέχρι να σιγουρευτούμε πως θα έχετε μία καλή εμπειρία αναβάθμισης», αναφερόταν στην ανακοίνωση της Microsoft.

Αρχικά, το Start menu εμφανίζεται με νέο design προσθέτοντας ένα διάφανο background στα tiles ενώ τροποποιείται και η λειτουργία του Alt καθώς θα εναλλάσσεται και στις ανοιχτές εφαρμογές και στα παράθυρα που είναι ανοιχτά στον Microsoft Edge, μολονότι υπάρχει η δυνατότητα να ισχύσει η παλιά λειτουργία του. Βελτιώσεις υπάρχουν και για το PC gaming, αφού προστίθεται ο έλεγχος του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης για να μπορεί κανείς να ορίσει το refresh rate μέσα από τις ρυθμίσεις της οθόνης αντί για τις εφαρμογές της AMD ή της NVIDIA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments