Πολιτική

Τζιτζικώστας κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες – Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown

Τζιτζικώστας κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στις Σέρρες – Είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown
Τζιτζικώστας κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο, δηλαδή στην επιτήρηση βαθμού 4.

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση στον δήμο Σερρών, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown.

Όπως τόνισε ο κος Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων από τον  κορωνοϊό εστιάζεται κατά 90% στον δήμο Σερρών.

«Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κος Τζιτζικώστας, «είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο, δηλαδή στην επιτήρηση βαθμού 4». Και εξέφρασε χαρακτηριστικά πως «είμαστε όλοι κουρασμένοι». Μάλιστα, ο περιφερειάρχης κατέληξε στο εξής: «Από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται υπάρχει κούραση, μα μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στις Σέρρες;

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, 935 νέα κρούσματα από κορωνοϊό στη χώρα μας, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από αυτές τις νέες μολύνσεις του φονικού ιού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα 887 είναι εγχώρια, εκ των οποίων τα  47 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 24 με ιχνηλατήσεις ήδη γνωστών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η γεωγραφική κατανομή δείχνει πως οι περιοχές που κινδυνεύουν είναι οι εξής: Αττική με 228, Θεσσαλονίκη με 217, Ιωάννινα με 30, Καστοριά με 27, Κοζάνη με 30, Λάρισα με 37, Ροδόπη με 20 και Σέρρες με 54.

Πάντως, και πριν από λίγες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε σχολιάσει το εξής στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ άσχημα. Αν τώρα δεν πάρουμε μέτρα και δεν κάνουμε πιστή εφαρμογή και τήρηση, θα χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία θα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί η οικονομία». Και προσέθεσε ότι «θα πάμε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και θα μπούμε σε lockdown. Αυτό αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη», ενώ αναφερόμενος στο μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων που έχει πέσει στα 30 – 39 έτη, επεσήμανε ότι «κανένας μας δεν είναι άτρωτος και θα πρέπει να τεθούν νέα μέτρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments