Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει ήδη τον τετραψήφιο αριθμό

Μόσιαλος κορωνοϊός: Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει ήδη τον τετραψήφιο αριθμό
Μόσιαλος κορωνοϊός: Απαισιόδοξη είναι η εκτίμηση του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας για τον υπάρχοντα αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ότι αυτό θα διαφανεί το αμέσως επόμενο διάστημα έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και αντιπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία.

«Είναι πιθανό αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα και τις οδηγίες δημόσιας υγείας για τον κορωνοϊό που έχουν εξαγγελθεί από την πολιτεία, να έχουμε μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα. Σίγουρα θα έχουμε γιατί από τη στιγμή που είμαστε κοντά στα 1.000 επιβεβαιωμένα, τα πραγματικά κρούσματα είναι πολύ περισσότερα αυτή τη στιγμή, γιατί δεν βρίσκουμε τους ασυμπτωματικούς ή όλους όσους έχουν ήπια συμπτώματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκουμε όσους προσέρχονται στις υπηρεσίες υγείας, τις δημόσιες και ιδιωτικές για να κάνουν τεστ, και επίσης με τα rapid test που κάνει ο ΕΟΔΥ σε συγκεκριμένες περιοχές, δεν καλύπτουν όλη την ελληνική επικράτεια. Άρα αυτή τη στιγμή είμαστε ήδη σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων και θα φανεί το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο καθηγητής σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8.

«Τώρα αν θα πάμε στις 4.000 ή αν θα πάμε σε μικρότερο αριθμό ή πολύ μεγαλύτερο αυτό θα εξαρτηθεί από την υλοποίηση των μέτρων και από την πλευρά της πολιτείας και από την μεριά των πολιτών.

Να θυμίσω ότι στην Τσεχία έχουν ήδη πάνω από 10.000 κρούσματα την ημέρα, χωρίς να έχουν επιχειρήσει καθολικό Lockdown, το ίδιο είχε γίνει και πριν μερικές εβδομάδες στο Ισραήλ, που είχαν υπερβεί τις 11.000 κρούσματα την ημέρα, αυτοί πήγαν σε lockdown και τώρα κάπως έχουν συμμαζέψει την κατάσταση. Επομένως εμείς για να αποφύγουμε ένα πιθανό lockdown αν υπερβούμε έναν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα πιο ευλαβικά», σημείωσε ο κ. Μόσιαλος.

Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη δήλωση έκανε και η Ματίνα Παγώνη. «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από την πραγματικότητα», ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως η ίδια εξήγησε «αν θέλαμε να πούμε πόσοι νοσούν στην Ελλάδα θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments