Πολιτική

Πέτσας για «εξαφάνιση» Παππά: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα»

Πέτσας για «εξαφάνιση» Παππά: «Ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα»
Πέτσας για «εξαφάνιση» Παππά: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην υπόθεση της διαφυγής του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής. Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστή η «εξαφάνισή» του.

Ένα από τα «καυτά» ζητήματα των ημερών είναι η διαφυγή του καταδικασμένου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστου Παππά. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά από ερώτηση που δέχτηκε.

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από την πρώτη κιόλας ημέρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος σε ερώτηση που του έγινε για το γεγονός ότι ο καταζητούμενος και φυγόποινος Χρήστος Παππάς παραμένει άφαντος. «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και ο κ. Παππάς θα οδηγηθεί εκεί που έχει αποφασίσει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, ενώ υπογράμμισε ότι δόθηκαν εξηγήσεις για το θέμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Να σημειώσουμε ότι μέσω του συνηγόρου του, ο Χρήστος Παππάς κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ως ένας από τους 7 που ήταν στο διευθυντήριο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. «Ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το Εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ που είναι ο εντολέας μου…» δήλωσε ο Παντελής Σταυριανάκης και, ερωτηθείς για τον εάν ο Χρήστος Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα, απάντησε: «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων…».

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία πρακτικά έχει χάσει τα ίχνη του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής από την 1η Οκτωβρίου, πριν δηλαδή την απόφαση της 7ης Οκτωβρίου που καταδίκασε τη ναζιστική οργάνωση ως εγκληματική.

Την 1η του τρέχοντος μήνα ο Παππάς είχε εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα όπως προέβλεπαν οι όροι αποφυλάκισής του, αλλά από τότε «εξαφανίστηκε». Μάλιστα, η τελευταία καταγεγραμμένη τηλεφωνική επικοινωνία ήταν στις 7 του Οκτώβρη. Από τότε έχει κλειστά και τα τρία κινητά του. Η Αστυνομία έχει κάνει έρευνες σε τουλάχιστον 5 από τα σπίτια που ανήκουν στον ίδιο ή σε συγγενείς του σε Αθήνα και Γιάννενα. Υπάρχουν, πάντα, οι φόβοι ότι μπορεί να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται αν ο Παππάς έχει βρει καταφύγιο στη γειτονική Αλβανία, καθώς στο παρελθόν είχε κάνει ταξίδια εκεί, ενώ φαίνεται να διατηρεί σχέσεις με κόσμο εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments