Διεθνή

Δολοφονία Αφροαμερικανού: Αστυνομικοί τον «γάζωσαν» στη μέση του δρόμου στη Φιλαδέλφεια

Δολοφονία Αφροαμερικανού: Αστυνομικοί τον «γάζωσαν» στη μέση του δρόμου στη Φιλαδέλφεια
Δολοφονία Αφροαμερικανού: Άλλος ένας πολίτης δολοφονήθηκε από δύο αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ξέσπασαν νέες μαζικές διαδηλώσεις μετά την είδηση του θανάτου του 27χρονου Γουόλτερ Γουάλας.

Άλλη μια δολοφονία Αφροαμερικανού, του 27χρονου Γουόλτερ Γουάλας, έγινε στη Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν μαζικές διαδηλώσεις όπου υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών, συλλήψεις και επεισόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Γουάλας κρατούσε μαχαίρι. Λίγο πριν τον «γαζώσουν» οι αστυνομικοί, ο 27χρονος φαίνεται να κάνει κίνηση σαν να δείχνει ότι παραδίνεται. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν κάποια προσπάθεια να τον αφοπλίσουν, ενώ ο ίδιος, όπως φαίνεται και στο βίντεο, είναι αρκετά μακριά τους.

Δείτε το βίντεο (σ.σ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μετά τη δολοφονία, οι διαδηλωτές πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Το περιστατικό ερευνάται, δήλωσαν ο δήμαρχος της πόλης Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της Αστυνομίας Ντανιέλ Άουτλο σε ξεχωριστές τους ανακοινώσεις. Η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», υπογράμμισε ο Κένι, ενώ η Άουτλο από την πλευρά της τόνισε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας» μετά τον θάνατο του Γουάλας.

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη νέα δολοφονία στις ΗΠΑ

Θυμίζουμε ότι η νέα δολοφονία έρχεται μετά από μήνες κινητοποιήσεων από το κίνημα Black Lives Matters ειδικά μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο στη Μινεάπολις. Το κίνημα αγκάλιασε κάθε πτυχή της ζωής στην Αμερική, από τον αθλητισμό μέχρι την πολιτική και τον πολιτισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments