Κόσμος

Sputnik V: Η Ρωσία ζήτησε από τον ΠΟΥ χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιο της

Sputnik V: Η Ρωσία ζήτησε από τον ΠΟΥ χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιο της
Sputnik V: Η Ρωσία έκανε αίτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιό της.
Sputnik V: Η Ρωσία έκανε αίτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για χορήγηση εσπευσμένης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιό της.

Η Ρωσία έκανε αίτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να της χορηγήσει εσπευσμένη άδεια κυκλοφορίας (Emergency use listing, EUL) για το εμβόλιό της. Πιο συγκεκριμένα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), που χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, υπέβαλε αίτηση στον ΠΟΥ για τη χορήγηση της άδειας κυκλοφορίας και την ένταξη του στη διαδικασία προεπιλογής του εμβολίου Sputnik-V.

Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του RDIF, Κιρίλ Νμτίτριεφ, στις οποίες επισημαίνεται ότι αυτό θα δώσει την δυνατότητα να συμπεριληφθεί το εμβόλιο Sputnik-V στην σειρά των φαρμακευτικών σκευασμάτων που ανταποκρίνονται στις κύριες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Παράλληλα ο πρόεδρος του RDIF εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τον ΠΟΥ για την ενεργό συνεργασία και ευελπιστεί στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής σε όλα τα βασικά στάδια.

Επισημαίνεται ότι η Ρωσία ήταν μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που απευθύνθηκαν στον ΠΟΥ για να εντάξει το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού στην διαδικασία προεπιλογής.

Θα είναι προσιτό σε όλο τον κόσμο

Το RDIF ανακοίνωσε ότι στις συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, η άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο πλαίσιο της διαδικασίας EUL θα δώσει την δυνατότητα στο ρωσικό εμβόλιο να γίνει προσιτό σε όλο τον κόσμο, σε μικρότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι απαιτούν οι συνήθεις διαδικασίες και να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται παγκοσμίως με τη λήψη προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωση του RDIF διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα που αφορά στην διαδικασία προεπιλογής είναι πρόγραμμα του ΟΗΕ , τον συντονισμό του οποίου έχει ο ΠΟΥ. Είναι το μοναδικό παγκόσμιο πρόγραμμα που διασφαλίζει την ποιότητα των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο ΠΟΥ με την διαδικασία προεπιλογής των φαρμακευτικών σκευασμάτων αξιολογεί την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους. Υπό τον όρο ότι το ιατρικό σκεύασμα πληροί τις καθορισμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές του ΠΟΥ, εντάσσεται στον κατάλογο των φαρμακευτικών σκευασμάτων που έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία προεπιλογής.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins αυτή τη στιγμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο είναι 43.713.470 και οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 1.161.740.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments