Αθλητισμός

Champions League: «Αέρας» η Τσέλσι στη Ρωσία, νίκη με τον Κεν η Παρί

Champions League: «Αέρας» η Τσέλσι στη Ρωσία, νίκη με τον Κεν η Παρί
Champions League: Οι Άγγλοι έφυγαν νικητές από την έδρα της Κράσνονταρ, ενώ η Παρί είχε πρωταγωνιστή τον Μόιζε Κεν στην Τουρκία απέναντι στην Μπασάκσεχιρ.

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν τα δύο πρώτα ματς της αποψινής βραδιάς για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League. Η Τσέλσι νίκησε εκτός έδρας την Κράσνονταρ, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 2-0, στην Τουρκία, της Μπασάκσεχιρ. Ανησυχία υπάρχει στην Παρί για τον τραυματισμό του Νεϊμάρ που αποχώρησε από το παιχνίδι τραυματίας μετά από μόλις 26 λεπτά συμμετοχής.

Η Τσέλσι πέτυχε τέσσερα γκολ κατά της ρωσικής ομάδας, η οποία δεν μπόρεσε να «ματώσει» τα δίχτυα του Εντουάρ Μεντί, παρόλο που είχε ευκαιρίες. Έτσι, ο νεοφερμένος τερματοφύλακας κατέγραψε άλλο ένα clean sheat και συνεχίζει να δικαιώνει για την επιλογή του τον Φράνκι Λάμπαρντ.

Για τους «μπλε» του Λονδίνου, άνοιξε το σκορ ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι, ενώ νωρίτερα ο Ζορζίνιο έχασε πέναλτι στο 14′. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έκανε το 0-1 στο 37′ με σουτ, γκολ στο οποίο φέρει ευθύνη ο γκολκίπερ Σαφόνοβ. Στη συνέχεια η ρωσική ομάδα, άσκησε πίεση, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Τσέλσι έκανε το 0-2 με πέναλτι που κέρδισε o Κρίστιαν Πούλισιτς και αξιοποίησε ο Τίμο Βέρνερ. Ο Χακίμ Ζιγιές στο 79′ πέτυχε το γκολ για το 0-3 και στο 90΄ο Πούλισιτς διαμόρφωσε το τελικό 0-4 για την αγγλική ομάδα.

Οι συνθέσεις

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοβ, Κάιο, Μαρτίνοβιτς, Τσερνόβ, Ούτκιν (74′ Σουλεϊμάνοβ), Φιλένα, Όλσον (82′ Σπέτσιαν), Γκαζίνσκι, Ραμίρες, Μπεργκ (87′ Σαμπούα).

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Τσίλγουελ (81′ Έμερσον), Ζορζίνιο (71′ Μάουντ), Κόβατσιτς (71′ Καντέ), Ζιγιές (81′ Έιμπραχαμ), Χάντσον-Οντόι (71′ Πούλισιτς), Χάβερτς, Βέρνερ.

Η Παρί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιταλό Μόιζε Κεν νίκησε με 2-0 την Μπασάκσεχιρ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς αφού θυμίζουμε ότι στην πρώτη αγωνιστική είχε ηττηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν αυτός που δημιούργησε τα δύο γκολ για τον Κεν που φαίνεται να «πατάει» καλά στην ομάδα του Παρισιού και να θυμίζει γιατί πριν από όχι πολύ καιρό ακούγονταν ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον ίδιο.

Ο Κεν σκόραρε στο 64′ και στο 79′ του αγώνα. Βέβαια, η χαρά για τη νίκη επί της τουρκικής ομάδας μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 26′ και στη θέση του μπήκε ο Πάμπλο Σαράμπια. Το μέγεθος του τραυματισμού -που φάνηκε να είναι μυικός- δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ: Γκιουνόκ, Ράφαελ, Σκρτελ, Επουρεάνου, Μπολινγκολί (63′ Καλντιρίμ), Οζκάν, Τοπάλ (68′ Μπα), Καχβετσί, Βίστσα, Κριβελί (81′ Τζουλιάνο), Τουρούτς (81′ Άλεκσιτς).

ΠΑΡΙ: Νάβας, Φλορέντσι (74′ Κερέρ), Ντανίλο Περέιρα, Κιμπεμπέ, Κουρζαουά (87′ Μπάκερ), Ντι Μαρία (73′ Ραφίνια), Ερέρα (87′ Γκέιγ), Μαρκίνιος, Νεϊμάρ (26′ λ. τρ. Σαράμπια), Κεν, Εμπαπέ.

Δείτε τα highlights των αγώνων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments