Τεχνολογία

Playstation 5: Με εκπλήξεις έρχεται η νέα κονσόλα της Sony

Playstation 5: Με εκπλήξεις έρχεται η νέα κονσόλα της Sony
Playstation 5: Θα έχει Netflix, Spotify, Twitch και YouTube.

Νέες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για τη νέα κονσόλα της Sony, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας. Ο λόγος για το Playstation 5, με την εταιρία να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες και να κάνει ειδική μνεία στις media εφαρμογές και στις ικανότητες του.

Συγκεκριμένα, η Sony αποκάλυψε πως το επίσημο Media Remote του PlayStation 5 θα έχει τέσσερα ειδικά πλήκτρα, τα οποία θα ανοίγουν απευθείας τα Disney+, Netflix, Spotify και YouTube. Επίσης, ανακοίνωσε ότι όταν βγει στις αγορές η κονσόλα θα υποστηρίζει τις εξής media εφαρμογές – υπηρεσίες:

  • Apple TV
  • Disney+
  • Netflix
  • Spotify
  • Twitch
  • YouTube
  • Η κονσόλα θα υποδεχθεί και επιπλέον streaming εφαρμογές όπως τα Amazon Prime Video, MyCanal, Hulu, Peacock και άλλα, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη το πότε θα συμβεί αυτό.

Επίσης, η Sony τόνισε ξανά πως το UI του PS5 θα έχει έναν ξεχωριστό χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στο media περιεχόμενο, ο οποίος θα βρίσκεται δεξιά του αντίστοιχου gaming χώρου. Μάλιστα, πλέον δε θα χρειάζεται οι χρήστες να κατεβάζουν τις εφαρμογές ψυχαγωγίας μέσα από το PS Store, καθώς όλα βρίσκονται ήδη στην Media καρτέλα.

Υπενθυμίζεται πως το Playstation 5 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου.

Για την ακρίβεια θα βγει στην κυκλοφορία στις 12 Νοέμβρη στην Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και στην Ευρώπη στις 19 Νοεμβρίου όπου θα ανταγωνιστεί το Xbox Series X της Microsoft και το Nintendo Switch. Η τιμή του κανονικού PS5 θα ανέρχεται στα €499, ενώ αυτή του PS 5 Digital Edition θα ανέρχεται στα €399.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Τσέρνι, τον επικεφαλής αρχιτέκτονα της Sony, το PlayStation 5 έρχεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας στις κονσόλες της νέας γενιάς. Μεταξύ άλλων, η κονσόλα θα έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή x86-64-AMD Ryzen Zen2 16 νημάτων. Ο ενσωματωμένος δίσκος Blu-ray θα έχει χωρητικότητα 100GB 8 δίσκων Blu-ray και θα υποστηρίζει επίσης Ultra HD Blu-ray. Επίσης, θα έχει εξατομικευμένο αποθηκευτικό χώρο δίσκου στερεάς κατάστασης, καθώς ο Τσέρνι έδωσε έμφαση στην ανάγκη για γρήγορη φόρτωση της συσκευής και μεγαλύτερο χώρο για να γίνεται ακόμη καλύτερη η εμπειρία παιχνιδιών, καθώς και για να υποστηρίζει την απαιτούμενη μετάδοση περιεχομένου από τον δίσκο για ανάλυση 8Κ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments