Ελλάδα

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Σήμερα οι αποφάσεις για περισσότερους περιορισμούς – Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν»

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Σήμερα οι αποφάσεις για περισσότερους περιορισμούς – Ποιες περιοχές «κοκκινίζουν»
Κορωνοϊός νέα μέτρα: Στη λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων προχωρούν οι αρχές μετά την έκρηξη κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στη χώρα. Συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς τα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων διαδέχονται το ένα το άλλο. Χθες, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.547 μολύνσεις, οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας. Σημειώνεται, πως ακριβώς μία ημέρα νωρίτερα είχαν επιβεβαιωθεί 1.259 περιπτώσεις. Οι αριθμοί αυτοί σε συνδυασμό με τους 108 διασωληνωμένους έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι αποφασίζουν για νέα αυστηρότερα μέτρα. 

Για την ώρα, ο πρωθυπουργός δεν επιδιώκει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να ανακοινώσει lockdown για ολόκληρη τη χώρα. Βέβαια το σενάριο αυτό δεν απορρίπτεται κι όλας. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να εξηγήσει χθες μέσω twitter πως «η αποφυγή ενός νέου ολικού lockdown θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από την συμπεριφορά όλων μας. Εάν δεν το αποφύγουμε οι συνέπειες στην Οικονομία μας θα είναι τραγικές. Μην αφήσουμε τους λίγους ανεύθυνους να μας καταστρέψουν όλους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, θα είναι κρίμα».

Ποια μέτρα έχουν πέσει στο τραπέζι λοιπόν; Το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε τα ενδεχόμενα:

  • να περάσει η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου, μετά την έκρηξη κρουσμάτων και τις 384 νέες μολύνσεις,
  • ενίσχυση των περιορισμών που ισχύουν στις περιοχές, όπως η Αττική, που βρίσκονται στο επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης,
  •  χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις κίτρινες περιοχές,
  • μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης (να κλείνουν περίπου στις 21:00)
  • περιορισμός των μετακινήσεων εκτός περιοχών επιπέδου 3 και 4, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους,
  • επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τις βραδινές (εκτός από τις 00:30 – 5:00)
  • η ενίσχυση της τηλεργασίας

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη:

H ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη φέρνει το lockdown ακόμα πιο κοντά. Χθες από τα 1.547 κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην Ελλάδα, τα 384 εντοίστηκαν στη συμπρωτεύουσα  στη Θεσσαλονίκη κάτι που σημαίνει πως αναλογικά με την Αττική είναι 4 φορές περισσότερα. Έτσι μετά και το αρνητικό αυτό ρεκόρ, φαίνεται ότι όλα κινούνται σε ρυθμό επιθετικής αύξησης, με το lockdown να είναι πολύ κοντά. Όλα πάντως θα κριθούν σήμερα που συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments