Ελλάδα

Πρόβλεψη σοκ από τον Πρύτανη του ΑΠΘ

Πρόβλεψη σοκ από τον Πρύτανη του ΑΠΘ
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Ανησυχία από την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για 1547 κρούσματα στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων.

Ο Πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊώαννου μίλησε για τις μελέτες που γίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης και έδειξαν δραματική αύξηση του κορωνοϊού, ενώ επεσήμανε πως αν δεν ληφθούν μέτρα, σε 15 μέρες θα δεκαπλασιαστούν τα κρούσματα.

Κατά την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορωνοϊό την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν 1547 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας. Από αυτά, τα 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 34299, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. Τα 4003 (11.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12552 (36.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαδωληνωμένοι νοσηλεύονται 108 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Και αυτή η νέα «έκρηξη» μολύνσεων σε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα, προκαλεί έντονη ανησυχία στους επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, στην ανησυχητική δήλωση πως «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα δεκαπλασιαστούν» εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις μελέτες που γίνονται στα λύματα της Θεσσαλονίκης τα οποία έδειξαν και εξακολουθούν να δείχνουν «επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη». Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγησε πως οι μελέτες αυτές είναι έγκυρες και πως δείχνουν με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει. «Πριν από λίγες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη είχε τρία με τέσσερα κρούσματα, μα ξαφνικά όλο αυτό το σκηνικό άλλαξε και είχαμε μια επιθετική έξαρση του ιού και μια δραματική αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη».

Να θυμίσουμε πως στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας είναι από σήμερα Πέμπτη (29 Οκτωβρίου) στις 06.00 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (μάσκα παντού), η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05.00 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments