Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: «Να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις περιφέρειες λόγω Covid-19»

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: «Να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις περιφέρειες λόγω Covid-19»
ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Οι Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Να γίνει ακατάσχετη η ενίσχυση των επιχειρήσεων από τις περιφέρειες λόγω Covid-19» ζητούν 64 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, οι οποίοι με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση κατέθεσαν σχετική ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Oι αιρετές περιφέρειες της χώρας, κάνοντας χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτουν, υλοποιούν αυτήν την περίοδο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, καθώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν έχουν βοηθήσει στην αναστροφή του δυσμενούς οικονομικού κλίματος των τελευταίων 7 μηνών», αναφέρουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνουν, οι περιφέρειες έχουν προχωρήσει σε έκδοση προσκλήσεων με τίτλο την «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» και οι εν λόγω δράσεις σχεδιάστηκαν ώστε να ενισχύσουν οικονομικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία, με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Τι υποστήριξαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζουν ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΓΔΟΥ 148/3-7-20 (ΦΕΚ Β’ 2729/3-7-20), θεσπίστηκε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής από το κεντρικό κράτος, για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού COVID-19 (COVID-19) για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο το 2020. Αυτή η επιστρεπτέα προκαταβολή, σύμφωνα με το Άρθρο 1 της ανωτέρω ΚΥΑ, είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

«Η ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα καλύψει πραγματικές τρέχουσες ανάγκες τους, αφού δεν έχουν άλλα έσοδα για μεγάλο διάστημα», υπογραμμίζουν οι βουλευτές και προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος η ενίσχυση των περιφερειών να μην εισπραχθεί αμιγώς από τις επιχειρήσεις, όπως με την επιστρεπτέα προκαταβολή του κεντρικού κράτους λόγω χρεών στο Δημόσιο. Για αυτόν τον λόγο καλούν τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν τη Βουλή τι θα κάνουν, ώστε η μη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα χορηγηθεί από τις περιφέρειες να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και να μη συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments