Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των rapid test – Τι έδειξαν

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα των rapid test – Τι έδειξαν
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα.

Διακόσια πενήντα δύο θετικά δείγματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε σύνολο 3.402 ελέγχων στη Θεσσαλονίκη, με το ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 7,4%.

Πιο συγκεκριμένα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα (7,4%), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Επικαιροποιήθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη κορωνοϊού έπειτα από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας για τον χάρτη επιτροπής των επιδημιολόγων. Από σήμερα στις 06.00 το πρωί 14 περιφερειακές ενότητες της χώρας αλλάζουν επίπεδο συναγερμού. Συγκεκριμένα οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης περνούν στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου). Ακόμα, στο «πορτοκαλί», δηλαδή επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) ανεβαίνουν από τις 06:00 της Παρασκευής οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας , Πιερίας και Χαλκιδικής, ενώ στο «κίτρινο», επίπεδο 2 (Επιτήρησης) περνούν οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Αυτό σημαίνει πως από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών. Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 06.00 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως και τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ, τα ινστιτούτα αισθητικής κ.λπ., στις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο επίπεδο 4, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3. Σχετικά με τις περιφερειακές ενότητες της Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής που πέρασαν στο «πορτοκαλί», επίπεδο 3 δηλαδή (Αυξημένης Επιτήρησης), από σήμερα στις 06.00 το πρωί τίθενται σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς επίσης και η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00.30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05.00 το πρωί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments