Πολιτική

Σεισμός στη Σάμο: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σεισμός στη Σάμο: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν
Σεισμός στη Σάμο: «Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο», το μήνυμα Μητσοτάκη μετά τον σεισμό.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη «σκιά» του σεισμού των 6,7 Ρίχτερ, που έπληξε τη Σάμο, αλλά και την Σμύρνη.

Ο πρωθυπουργός μετέφερε στον πρόεδρο της Τουρκίας τα θερμά του συλλυπητήρια για τις ανθρώπινες απώλειες στην Τουρκία και έστειλε μήνυμα ενότητας των δύο λαών.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε  και επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου για τον σεισμό

Συνομιλία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τον ισχυρό σεισμό ανοιχτά της Σάμου που προκάλεσε καταρρεύσεις κτιρίων με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι στη Σμύρνη και ζημιές στο ελληνικό νησί.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με τον τούρκο ομόλογό του και εξέφρασε την ετοιμότητα ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμό παγιδευμένων πολιτών.

Σύμφωνα με πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους για την παροχή αμοιβαίας βοήθειας και στήριξης και ανέφεραν πως θα παραμείνουν σε επαφή. Σημειώνεται ότι η συνομιλία έγινε μετά από τηλεφώνημα του Νίκου Δένδια στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments