Ελλάδα

Κορωνοϊός Χανιά: 3 κρούσματα κλείνουν παιδικό σταθμό στην Κίσσαμο

Κορωνοϊός Χανιά: 3 κρούσματα κλείνουν παιδικό σταθμό στην Κίσσαμο
Κορωνοϊός Χανιά: Μετά τον εντοπισμό των 3 κρουσμάτων ξεκίνησε η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση τους από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου.

Ο κορωνοϊός έκλεισε παιδικό σταθμό στα Χανιά όπου εντοπίστηκαν 3 κρούσματα. Κλειστός για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει ο παιδικός σταθμός στην Γραμβούσα Κισσάμου καθώς -όπως ανακοίνωσε ο Δήμος-μετά από σχετικό έλεγχο, επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς τρία θετικά κρούσματα με COVID 19 στον σταθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «ήδη από τις αρχές της εβδομάδας μετά από ενημέρωση για εκδήλωση ελαφριάς ασθένειας μέλους τού προσωπικού, είχε ληφθεί απόφαση αναστολής της λειτουργίας του σταθμού, ο οποίος μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας, για την προστασία της υγείας των παιδιών, των οικογενειών τους και όλων των δημοτών μας, καθώς και την αποφυγή επιπλέον διασποράς του ιού».

Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Κισσάμου, ενώ από πλευράς του Δήμου θα πραγματοποιηθούν, όπου κρίνεται απαραίτητο, απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και δημόσιους χώρους.

Rapid test στο Μαρούσι

Την ίδια ώρα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 31 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Ευτέρπης, στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 704 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθηκαν τέσσερα θετικά δείγματα (0,56%). Πρόκειται για τρεις άνδρες και μια γυναίκα (3 Έλληνες, 1 αλλοδαπός), με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Η θλιβερή πρωτιά της Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη κατέχει τη θλιβερή πρωτιά με τα 540 κρούσματα, που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην περιοχή. Περίπου το ένα στα τρία από τα συνολικά 1.690 νέα κρούσματα χθες εντοπίσθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Τα μαζικά rapid test που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία της πόλης, έδειξαν ότι ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 7,4%, την ώρα που σε εθνικό επίπεδο, την Τρίτη, ο ίδιος δείκτης ήταν στο 4,4%. Σημειώνεται ότι ο δείκτης είναι το ποσοστό των θετικών επί των διενεργούμενων τεστ. Στη Λάρισα, που επίσης είναι σε τοπικό lockdown καταγράφηκαν 89 κρούσματα, ενώ στη Ροδόπη επιβεβαιώθηκαν άλλα 60. Στην Αττική τα κρούσματα ανήλθαν σε 422.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments