Διεθνή

Λυών επίθεση: Συνελήφθη ο άνδρας της επίθεσης κατά του ελληνορθόδοξου ιερέα

Λυών επίθεση: Συνελήφθη ο άνδρας της επίθεσης κατά του ελληνορθόδοξου ιερέα
Λυών επίθεση: Άγνωστα τα κίνητρα του υπόπτου που συνέλλαβε η γαλλική αστυνομία για την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας βρίσκεται ο άνδρας που πυροβόλησε τον ελληνορθόδοξο ιερέα στη Λυών. Η επίθεση έγινε νωρίς το απόγευμα και από εκείνη την ώρα, η αστυνομία και ο στρατός έψαχναν να βρουν τον άνδρα που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον ελληνορθόδοξο ιερέα. Σύμφωνα με το CNN πριν από λίγο συνελήφθη ο δράστης και οδηγήθηκε στα γραφεία της γαλλικής αστυνομίας.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 (τοπική ώρα) στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης. Στόχος της ο ελληνορθόδοξος ιερέας, που εκείνη την ώρα έκλεινε το ναό, στη Λυών. Ο ιερέας, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάνη. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στην κοιλία και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Λυών, Γκρεγκορί Ντουσέ, που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών, πρόεδρος της δραστήριας ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Καταδίκασε την επίθεση το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου Ιερέα Ελληνικής καταγωγής πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Λυών της Γαλλίας. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Γαλλικές αρχές», σημειώνει σε ανακοίνωση του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου». «Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Ο 21χρονος Τυνήσιος, Μπραχίμ Αουσαουί, αποκεφάλισε μια 60χρονη γυναίκα, έκοψε τον λαιμό ενός 55χρονου και μαχαίρωσε πολλές φορές μια 44χρονη, η οποία κατάφερε να βγει από τον ναό αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Την ίδια μέρα της αποτρόπαιης αυτής τρομοκρατικής πράξης στη Νίκαια, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο – όπως φαίνεται – να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments