Video

Σεισμός στη Σάμο: Βίντεο από την στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Σεισμός στη Σάμο: Βίντεο από την στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος
Σεισμός στη Σάμο: Συγκλονιστικό βίντεο από την στιγμή του «χορού» των ρίχτερ μέσα σε σουπερμάρκετ.

Σχεδόν 7 ρίχτερ χτύπησαν την Σάμο και την Σμύρνη και σύμφωνα με όσα λένε οι κάτοικοι που είναι συνηθισμένοι στον Εγκέλαδο, αυτή η σεισμική δόνηση δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη. Τόσο η ένταση όσο και η διάρκεια του σεισμού τρομοκράτησαν τους κατοίκους.

Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε την στιγμή του σεισμού στην Σάμο μέσα σε σούπερ μάρκετ. Yπο τον φόβο νέων ισχυρών μετασεισμών αλλά και καινούριων μίνι τσουνάμι πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι της Σάμου, που ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του χαμού δύο ανήλικων παιδιών από τον σεισμό 6,7 Ρίχτερ, που έπληξε το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Μιλώντας στο Open TV ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης είπε πως «χθες έγιναν οι πρώτες αυτοψίες, ενώ έγινε και σύσκεψη με το Νίκο Χαρδαλιά. Στο Καρλόβασι μόνο 50-100 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Στην πλειοψηφία τους όμως, είναι παλιά κτίρια, κυρίως ακατοίκητα. Οσον αφορά στις υποδομές, έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ρωγμές στα λιμάνια στο Καρλόβασι και στο Βαθύ. Σήμερα αναμένονται άλλοι 60 μηχανικοί του υπουργείου για να εξετάσουμε τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια. Μας ανησυχούν οι μετασεισμοί» κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς χθες από τη Σάμο

Στη Σάμο βρέθηκε εκτάκτως μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός μίλησε για τις καταστροφές που επέφερε στο νησί ο ισχυρός σεισμός. Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Προφανώς έχουν πληγεί οι υποδομές. Πρέπει να τις καταγράψουμε και να κάνουμε ό, τι λέει το πρωτόκολλο και να εφαρμόσουμε το γενικό σχέδιο που ισχύει στις περιπτώσεις αυτές».

Οι σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί πάρα πολλές οικίες, αλλά και οι διαρκείς μετασεισμοί που σημειώνονται αναγκάζουν αρκετούς κατοίκους να διανυκτερεύσουν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συντονίζει τις ενέργειες για να οργανωθούν χώροι για τον κόσμο έτσι ώστε να περάσει τη νύχτα.

Στη Σάμο σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός σήμερα μετά το διάγγελμα για τον κορωνοϊό προκειμένου να εξετάσει την έκταση των ζημιών και να μιλήσει με τους κατοίκους. Οι υλικές καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η μετασεισμική δραστηριότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments