Διεθνή

Λυών επίθεση: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ελληνορθόδοξος ιερέας

Λυών επίθεση: Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ελληνορθόδοξος ιερέας
Λυών επίθεση: «Τον περίμεναν» λέει ο ξάδελφος του ελληνορθόδοξου ιερέα

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο ελληνορθόδοξος ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας. «Τον περίμεναν» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Κακαβελάκης, ξάδελφος του ιερέα και έκανε γνωστό ότι ο ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς από πιστόλι και όχι κυνηγετικό όπλο όπως ανέφεραν χθες αστυνομικές πηγές.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πατήρ Νικόλαος σε λίγο καιρό θα ερχόταν στο Καστέλι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η μητέρα του λέγοντας ότι ο γιος της σκόπευε να επιστρέψει στην ενορία του στη Μητρόπολη Κισάμου και να ζήσει μόνιμα στην Ελλάδα. Η ίδια επιβεβαιώσει ότι ο Νικόλας Κακαβελάκης χειρουργήθηκε του έβγαλαν τις σφαίρες και η κατάσταση του είναι σταθερή, στην εντατική. Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για την επίθεση.

Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις για τρομοκρατικό χτύπημα – λόγω και της επίθεσης που έγινε πριν από λίγα 24ωρα σε εκκλησία, στη Νίκαια της Γαλλίας με τρεις νεκρούς -οι αρχές γρήγορα άρχισαν να μιλούν για απόπειρα δολοφονίας, λέγοντας ότι για τη σημερινή επίθεση εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε χθες ο δήμαρχος της Λυών, Γκρεγκορί Ντουσέ, που έσπευσε στον τόπο του εγκλήματος σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Ο 21χρονος Τυνήσιος, Μπραχίμ Αουσαουί, αποκεφάλισε μια 60χρονη γυναίκα, έκοψε τον λαιμό ενός 55χρονου και μαχαίρωσε πολλές φορές μια 44χρονη, η οποία κατάφερε να βγει από τον ναό αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Την ίδια μέρα της αποτρόπαιης αυτής τρομοκρατικής πράξης στη Νίκαια, η αστυνομία της Λιόν είχε συλλάβει έναν Αφγανό με παραδοσιακή ενδυμασία, οπλισμένο με μαχαίρι, έτοιμο – όπως φαίνεται – να εξαπολύσει και αυτός επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments