Αθλητισμός

Ευρωλίγκα 2020-21: Αποφασίζουν για την τύχη της σεζόν

Ευρωλίγκα 2020-21: Αποφασίζουν για την τύχη της σεζόν
Ευρωλίγκα 2020-21: Εντός της εβδομάδας συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη (5 Νοεμβρίου) αποφασίζουν τα «μεγάλα κεφάλια» του μπάσκετ για την τύχη της Ευρωλίγκα, την ώρα που ο κορωνοϊός είναι σε έξαρση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Είναι λογικό να επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι την ερχόμενη σεζόν και σε διεθνείς και σε εγχώριες διοργανώσεις. Για αυτό αναμένεται να συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η Ευρωλίγκα με τους εκπροσώπους των εγχώριων λιγκών, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη.

Το σενάριο που εξετάζεται και είναι πιο πιθανό να εφαρμοστεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια και θα αναζητηθεί μια λύση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Live Sport, η Ευρωλίγκα θα θέσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων με τις έντεκα λίγκες που εκπροσωπούνται στις διοργανώσεις της (Euroleague και Eurocup) ακόμα και το σενάριο να «σπάσει» η σεζόν σε δύο κομμάτια.

Στο πρώτο μισό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τις ομάδες να αποφεύγουν τις μεγάλες μετακινήσεις ανά την Ευρώπη στην περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού με όσους κινδύνους και δυσκολίες περιλαμβάνει αυτό. Στο δεύτερο μισό, όταν υπάρχει ελπίδα να έχει μπει σε φάση ύφεσης ο κορωνοϊός ή ακόμη και να υπάρχει εμβόλιο, να διεξαχθούν οι διεθνείς διοργανώσεις, ακόμα και με τη μορφή «φούσκας», όπως το ΝΒΑ.

Αμφίβολο αν θα τα βρουν προκειμένου να «στριμωχθεί» η σεζόν

Αυτή είναι μια ιδέα, που υπάρχει στο μυαλό της Ευρωλίγκας, αλλά δεν είναι η μοναδική και επίσης δεν είναι ακόμα γνωστό πώς θα αντιμετωπιστεί. Είναι γνωστό ότι η Ένωση Λιγκών είναι σε κόντρα με την Ευρωλίγκα την οποία έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνει αποδεκτό να «στριμώξει» τη σεζόν στο πρώτο μισό, όταν και δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα παρουσίας κόσμου στα γήπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments