Ελλάδα

Lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ανακοίνωσε ο Πέτσας

Lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ανακοίνωσε ο Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το γενικό Lockdown στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις Σέρρες.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις Σέρρες. Ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε ότι οι δυο αυτές περιοχές μπαίνουν ξανά σε καραντίνα. Αυτό είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων μετά τα αυξημένα κρούσματα που έχουν έχουν παρατηρηθεί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθυστέρησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Θεσσαλονίκη.

Η εφαρμογή του Lockdown στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες σημαίνει ότι όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ακόμα και αυτά του λιανικού εμπορείου. Οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με SMS όπως είχε γίνει και στο πρώτο γενικό Lockdown που είχε εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν. Παράλληλα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα μπαίνει σε τρεις ζώνες

«Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ήταν αρχικά τα λόγια του Στέλιου Πέτσα.

Και επεσήμανε: «Ο πρωθυπουργός μετά από επικοινωνία του με τον υπουργό Υγείας αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες». Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ισχύουν 3 ζώνες:

  • Ζώνη επιτήρησης (πράσινες περιοχές)
  • Ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί, κόκκινες περιοχές)
  • Γκρι ζώνη (εντάσσονται Θεσσαλονίκη, Σέρρες)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments