Διεθνή

Αμερικάνικες εκλογές: Τι δείχνει η δημοσκόπηση του Reuters

Αμερικάνικες εκλογές: Τι δείχνει η δημοσκόπηση του Reuters
Αμερικάνικες εκλογές: Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ, αν και εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει.

Οι κάλπες στις ΗΠΑ ανοίγουν σε λίγες ώρες και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι εξασφάλισε ένα μικρό προβάδισμα έναντι του τωρινού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας. Πάντως, αμφίρροπη προβλέπεται μέχρι τέλους η μάχη στη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos.

Την περασμένη εβδομάδα, η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειχνε ότι οι δύο υποψήφιοι έδιναν μάχη στήθος με στήθος και στις τρεις Πολιτείες. Στη δημοσκόπηση μετέχουν πιθανοί ψηφοφόροι από έξι Πολιτείες (Φλόριντα, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσιλβάνια) οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 27 Οκτωβρίου-1ης Νοεμβρίου και στις έξι Πολιτείες. Στη Φλόριντα, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 50% και ο Τραμπ 46%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν δύο μονάδες υπέρ του Μπάιντεν (49-47%), αλλά εντός του στατιστικού σφάλματος. Πάνω από 4 στους 10 (ποσοστό 41%) απάντησαν ότι έχουν ήδη ψηφίσει.

Ντέρμπι στην Αριζόνα

Στην Αριζόνα, ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 49% έναντι 47% του Τραμπ, διαφορά εντός του περιθωρίου στατιστικού σφάλματος. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά ήταν επίσης 2 μονάδες υπέρ του Μπάιντεν, στο 48-46%. Οι μισοί ψηφοφόροι (49%) έχουν ήδη ψηφίσει.

Στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπάιντεν προηγείται με 49% έναντι 48% του Τραμπ. Το 43% έχει ήδη ψηφίσει. Στο Μίσιγκαν ο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις 10 μονάδες (από 9 στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και προηγείται με ποσοστό 52% έναντι 42% του Τραμπ. Το 37% έχει ήδη ψηφίσει. Δέκα μονάδες υπέρ του Μπάιντεν (53-43%) είναι η διαφορά των δύο υποψηφίων και στο Ουισκόνσιν, με το 41% των ψηφοφόρων να έχει ήδη ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 51% (από 50% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Τραμπ 44% (από 45%). Το 25% έχει ψηφίσει. Σε όλες τις Πολιτείες οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ο Μπάιντεν θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της πανδημίας και ο Τραμπ θα ήταν καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας.

Αποδοκίμασε δημόσια τον Λεμπρόν Τζέιμς ο Τραμπ

Με το ΝΒΑ και τον Λεμπρόν Τζέιμς τα έβαλε ξανά ο Ντόναλντ Τραμπ, που απόλαυσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών του προς τον ηγέτη των Λος Άντζελες Λέικερς σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά με υποτιμητικά λόγια στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου, ενώ όταν οι οπαδοί του ξεκίνησαν το σύνθημα «LeBron James Sucks» απάντησε «Τι κοινό! Έχω άλλες τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις, θέλετε να μείνω εδώ να το τραγουδάμε μαζί όλη μέρα;». Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Αισθάνομαι άσχημα, πολύ άσχημα για τον ΛεΜπρόν. Είχαν πτώση 71%. Βαριέμαι, δεν είδα ούτε ένα σουτ. Όταν δεν σέβεσαι τη χώρα και τη σημαία, δεν θέλει να σε δει κανείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments