Διεθνή

Οι Αμερικανοί σταρ ψηφίζουν Μπάιντεν

Οι Αμερικανοί σταρ ψηφίζουν Μπάιντεν
Μουσικοί και ηθοποιοί έχουν ήδη βγάλει πρόεδρο και αυτός είναι ο Τζο Μπάιντεν.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Οι επιστολικές ψήφοι πολλαπλασιάζονται. Τα πρώιμα συμπεράσματα και exit polls βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τα Social Media ανθρώπων με επιρροή έχουν πάρει φωτιά. Τα hastag #vote και #voteasifyourlifedependsonit κυριαρχούν. Τα τελευταία όπλα στο στρατόπεδο Δημοκρατικών και Ρεμπουπλικανών επιστρατεύονται. Λίγρε ώρες πριν τις αμερικανικές εκλογές μπορεί κανείς να μην είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα της κάλπης, ωστόσο, ο κόσμος της τέχνης έχει ήδη βγάλει τον δικό του πρόεδρο.

Τόσο το δηλητήριο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ που με κάθε τρόπο εκτοξεύεται όσο και οι επιστολικές ψήφοι (λόγω της πανδημίας εκατοντάδες Αμερικανοί σταρ ψήφισαν από μακριά και άδραξαν την ευκαιρία να ανεβάσουν στα προφίλ τους τις φωτογραφίες με τις επιλογές τους) το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οι καλλιτέχνες έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να μην ανανεωθεί η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Αν κοιτάξει κανείς την μακρά προεκλογική κούρσα προς την 3η Νοεμβρίου, θα διαπιστώσει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ατελείωτο σερί προσωπικών ακυρώσεων αφού δεν υπήρξε ούτε ένας αστέρας της μουσικής που να μην έβαλε πάγο στην χρήση της μουσικής του – σε σποτάκια ή κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτή την Νιλ Γιάνγκ, Έλτον Τζον, Ριάνα, 50 Cent, Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith, Prince (οι κληρονόμοι του), Twitsted Sister, REM, Village Peaople που τον προειδοποίησαν είτε με επιστολές, είτε μέσω νομικών εκπροσώπων πως δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους.

Η μοιρασμένη playlist του Μπάιντεν

Ενώ πιο πρόσφατα οι Rolling Stones τον προειδοποίησαν με νομικές συνέπειες εάν ξανακουστούν τα κομμάτια τους στις συγκεντρώσεις του. Εκείνος βέβαια, παρά το άδειασμα από τους κορυφαίους καλλιτέχνες, ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τους Rolling Stones, τον Eminem και τον Έλτον Τζον, ενώ πάντοτε λέει πως το αγαπημένο του τραγούδι είναι το “Is That All There Is ?” της Πέγκι Λι, Ενώ πότε με την ανοχή των μουσικών, πότε με το θράσος κατάφερε να ακουστούν στην περιοδεία του το “We Are The Champions” των Queen, το “The Best” της Τίνα Τέρνερ και το “Eye Of The Tiger” των Survivor.

Δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αναλυτές το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες προσπαθώντας να προσεγγίσει τους μαύρους ψηφοφόρους άρχισε να συμπεριλαμβάνει κομμάτια των Τζέιμς Μπράουν και Μπάρι Γουάιτ. Από την άλλη η θέρμη με την οποία αγκαλιάστηκε από μουσικούς και ηθοποιούς ο Τζο Μπάιντεν δημιούργησε μέρα με τη μέρα ένα τσουνάμι υποστήριξης και υψηλών προσδοκιών. Προφανώς καταλυτική σε αυτό υπήρξε και η στήριξη του Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος υπήρξε από τους πλέον λατρεμένους προέδρους όλων των καλλιτεχνών.  Αρκεί να θυμηθούμε πως στις δυο ορκωμοσίες του παρέστη και τραγούδησε η αφρόκρεμα της τέχνης και της Μουσικής.

Όσο για τα μουσικά γούστα του buddy του Ομπάμα, ο Μπάιντεν τρελαίνεται για τους Ιρλανδούς Chiefains. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει στο περιοδικό People το 2012: “Αν είχα ελάχιστο ταλέντο στο τραγούδι θα ήθελα να τραγουδήσω το “Shanenadoah”. Όσο για την δική του playlist, από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του φρόντισε ν είναι μοιρασμένη σε λευκούς και μαύρους καλλιτέχνες, γερές δώσεις Στίβι Γουόντερ, ενώ του αρέσει να κλείνει τις ομιλίες του και να αποχωρεί από τη σκηνή υπό τους ήχους του “We Take Care Of Our Own” του Μπρους Σπρίνγκστιν.

Τέλος, στη μακρά λαμπερή λίστα των καλλιτεχνών που καλούν τους Αμερικανούς να ψηφίσουν προστέθηκε προσφάτως μέχρι και η Μαλεντέν Περού ηχογραφώντας το τραγούδι “American” με το οποίο προτρέπει να λάβουν όλοι μέρος στην εκλογική διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της Αμερικής. Μην παραβλέπουμε πως η τζαζ τραγουδίστρια είναι γεννημένη στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, δηλαδή σε μια από τις 13 αμφίρροπες Πολιτείες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments