Ελλάδα

Αποκλειστικό: Οι χρυσαυγίτες στις αγροτικές φυλακές με σύμφωνο συμβίωσης

Αποκλειστικό: Οι χρυσαυγίτες στις αγροτικές φυλακές με σύμφωνο συμβίωσης
Πώς ο νόμος που κατοχύρωσε τις σχέσεις ζευγαριών, μπορεί να οδηγήσει τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης σε… light φυλακή.

«Σήμερα έπρεπε να πενθούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη τη χώρα» είχε πει στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος το Δεκέμβριο του 2015, ανήμερα της ψήφισης του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης. Πέντε χρόνια μετά, ο συγκεκριμένος νόμος, μπορεί να κάνει τις καμπάνες να χτυπήσουν χαρμόσυνα για τους χρυσαυγίτες. Διότι τους δίνει τη δυνατότητα να αιτηθούν τη μεταγωγή τους σε αγροτικές φυλακές, από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού όπου κρατούνται!

Ο νόμος 4356/2015, γνωστός ως σύμφωνο συμβίωσης, ήρθε για να επιλύσει με καθυστέρηση πολλών ετών, συγκριτικά με άλλες χώρες, προβλήματα οικονομικής αλλά και νομικής φύσης στις σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών, αλλά και με το κράτος. Κατοχύρωνε νομικά ένα ζευγάρι που συζούσε χωρίς να παντρευτεί, αλλά και προστάτευσε τα περιουσιακά δικαιώματα ατόμων του ίδιου φύλου που επίσης διατηρούν σχέση ζωής.

Όμως, όπως αποκαλύπτει το pagenews, σε αυτό το νόμο συμπεριλήφθηκε μια άσχετη διάταξη, που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους για βαριά αδικήματα, να μεταχθούν από τις σκληρές δικαστικές φυλακές, σε αγροτικές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 41 για την «ενίσχυση αγροτικών φυλακών», προβλέπεται ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα κράτησης μπορούν να μεταφερθούν όσοι (α) έχουν καταδικαστεί σε ποινή ή συνολικές ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη ή (β) έχουν καταδικαστεί σε ποινή ή συνολικές ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης άνω των δέκα (10) ετών, έχουν εκτίσει πραγματικά το 1/5 της ποινής τους και τους έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μία τακτική άδεια τους όρους της οποίας έχουν τηρήσει.

Αυτό σημαίνει, ότι όσοι χρυσαυγίτες έχουν καταδικαστεί σε λιγότερα από δέκα χρόνια κάθειρξης και πληρούν τους παραπάνω όρους, μπορούν ακόμη και σήμερα να αιτηθούν τη μεταγωγή τους στις αγροτικές φυλακές, ενώ όσοι έχουν καταδικαστική απόφαση με περισσότερα από δέκα χρόνια κάθειρξη, το πολύ σε ένα χρόνο θα μπορούν να καταθέσουν ανάλογα αίτημα.

Θυμίζουμε ότι στο Δομοκό έχουν οδηγηθεί τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος (13 έτη και έξι μήνες), Ηλίας Κασιδιάρης (13 έτη και έξι μήνες), Γιώργος Γερμενής (13 έτη και 6 μήνες) και Ηλίας Παναγιώταρος (13 έτη), οι οποίοι σε περίπου ένα χρόνο θα μπορούν να κάνουν χρήση του σχετικού νόμου – έχουν εκτίσει μέρος της ποινή τους από την προφυλάκισή τους το 2014 – , ενώ ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δικαιούται άμεσα να καταθέσει σχετικό αίτημα, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments