Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: 4-1

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: 4-1
ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Τι κι αν η Τούμπα ήταν άδεια, το γήπεδο έγειρε για τους Ολλανδούς που γνώρισαν βαριά ήττα από τον «Δικέφαλο του Βορρά» χάρη σε ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο.

Η Αϊντχόφεν προηγήθηκε στην Τούμπα στο 21ο λεπτό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγειρε. Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία νίκησε με 4-1, σημειώνοντας και τα τέσσερά του τέρματα στο δεύτερο μέρος, και έτσι έφτασε τους 5 βαθμούς στον 5ο όμιλο του Europa League. Η ολλανδική ομάδα προηγήθηκε με τον Ζάχαβι με πέναλτι, αλλά τα δύο γκολ του Ζίβκοβιτς και τα τέρματα των Σβαμπ και Τζόλη σε μόλις 20 λεπτά αναποδογύρισαν την κατάσταση για την ομάδα του Ουρουγουανού τεχνικού που έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Στο άλλο ματς του ομίλου η Γρανάδα πέρασε νικηφόρα από την Κύπρο αφού νίκησε 2-0 την Ομόνοια.

Έτσι η ισπανική ομάδα έχει 7 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 5, η Αϊνττχόφεν 3 και η Ομόνοια 1 βαθμό, αυτόν που πήρε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ είχε ενέργεια, αλλά ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Δεν κατάφερε όχι να απειλήσει, ούτε καν να προσεγγίσει την εστία του Μβογκό. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» δεν είχε τελική προς την εστία της Αϊντχόφεν στα πρώτα 45 λεπτά. Όλη κι όλη μια αξιόλογη προσπάθεια που έμεινε, ωστόσο, ημιτελής καθώς ο Μβογκό βγήκε και μάζεψε στην πάσα του Ζίβκοβιτς για τον Μπίσεσβαρ. Το γκολ ήλθε φυσιολογικά σε εκτέλεση πέναλτι – το κέρδισε ο Μάλεν από τον Σβαμπ – του Ζάχαβι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έμεινε άπραγος και στο ημίχρονο προχώρησε σε διορθωτικές αλλαγές, χωρίς ωστόσο να μετασχηματίσει τη διάταξη του ΠΑΟΚ. Έβγαλε τον Τσόλακ που δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην άμυνα της Αϊντχόφεν, έβγαλε και τον Μπίσεσβαρ και πέρασε τον Τζόλη. Αλλαγές που προσέδωσαν άλλη δυναμική στον Δικεφάλο και τον οδήγησαν στη μεγάλη ανατροπή.

Ό,τι δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου. Έφθασε στη μεγάλη ανατροπή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζόλης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μβογκό απομάκρυνε, ο Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ και ο Σβαμπ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 56′ ο Σέρβος βρήκε το γκολ με την κλασική του κίνηση φεύγοντας από δεξιά και φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό, πόδι με το οποίο εκτέλεσε τον Μβογκό.

Το 3-1 έγινε στο 58ο λεπτό με τον Τζόλη να βγαίνει από αριστερά, να συγκλίνει προς το κέντρο και με εξαιρετικό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ ήλθε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε και πάλι την ίδια κίνηση. Μια κίνηση που δεν κατάλαβαν ούτε αυτή τη φορά η άμυνα και ο τερματοφύλακας της Αϊντχόφεν.

Μια κίνηση που είχε κάνει και με την Μπενφίκα. Την κλασική κίνηση του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος υπέγραψε το θρίαμβο του Δικεφάλου που πέρασε στη δεύτερη θέση και πλέον βλέπει υπό άλλη οπτική γωνία την πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71′ Λύρατζης), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (81′ Τσιγγάρας), Ντούγκλας Αουγκούστο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (84′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46′ Τζόλης), Τσόλακ (46′ Σβιντέρσκι).

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογκό, Τέτζε, Σανγκαρέ, Μποσκαλί, Μαξ, Τόμας, Ροσάριο (46′ Φάιν), Γκέτσε, Ιχάταρεν, Μάλεν, Ζάχαβι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments