Ελλάδα

Κομμωτήρια lockdown: Τι θα ισχύσει στη νέα καραντίνα

Κομμωτήρια lockdown: Τι θα ισχύσει στη νέα καραντίνα
Κομμωτήρια lockdown: Ήδη συζητείται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους επιδημιολόγους αν τα κουρεία και τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το lockdown από το Σάββατο και για τρεις εβδομάδες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε τα πάνω – κάτω σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής. Και έτσι μόνο για συγκεκριμένους λόγους θα μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν στέλνοντας το απαραίτητο μήνυμα στο 13033. Ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή είναι και το κλείσιμο του λιανεμπορίου, αλλά και άλλων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες αυτά τα καταστήματα αναμένεται να είναι κλειστά.

Κλείνουν αργότερα τα κομμωτήρια;

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται να κομμωτήρια να κλείσουν λίγες ημέρες αργότερα από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που θα υποχρεωθούν σε αναστολή λειτουργίας από το προσεχές Σάββατο. Και αυτό αναμένεται να συμβεί προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, και να μην κλείσουν αύριο το βράδυ όπως τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις μετά την επιβολή του lockdown.

Αυτό που συζητείται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεννόηση με τους επιδημιολόγους είναι τα κουρεία και τα κομμωτήρια να παραμείνουν ανοιχτά για μία εβδομάδα ακόμη, δηλαδή μέχρι και το επόμενο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός αύριο στα εν λόγω καταστήματα και για να μπορέσει με την άνεσή του ο πληθυσμός να εξυπηρετηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς τα κομμωτήρια, αλλά και τα υπόλοιπα καταστήματα αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις 18:00 το απόγευμα.

 Αναλυτικά τι θα παραμείνει ανοιχτό και τι θα κλείσει από το Σάββατο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, οι παρακάτω τομείς θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας:

  • Λιανεμπόριο
  • Εστίαση (με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery)
  • Κομμωτήρια*
  • Εκκλησίες (πραγματοποιούν λειτουργίες χωρίς παρουσία πιστών)
  • Γυμνάσια (σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης)
  • Λύκεια (σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης)

Αντιθέτως, οι ακόλουθοι τομείς θα παραμείνουν λειτουργικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown:

  • Σούπερ μάρκετ
  • Φαρμακεία
  • Φούρνοι
  • Υπηρεσίες delivery
  • Δημοτικά σχολεία
  • Νηπιαγωγεία
  • Παιδικοί σταθμοί
  • Σχολεία Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων

Σημειώνεται ωστόσο, ότι στις 15:00 θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, , και στις 18:00, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, , και Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων. Μαζί τους θα βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Είμαι σίγουρος ότι τα μέτρα θα μας βοηθήσουν να ‘πνίξουμε’ το δεύτερο κύμα της πανδημίας για να ζήσουμε έναν πιο κανονικό Δεκέμβριο»

“Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Είμαστε μια ομάδα και αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που δείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας πρέπει να εξακολουθούμε να το δείχνουμε. Θα δώσουμε έμφαση στα επιστημονικά δεδομένα σήμερα, γιατί αυτά πρέπει να λάβω υπόψη μου και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και λαμβάνω εγώ την ευθύνη.

Από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σούπερ μάρκετ και δομές υγείας. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης”, σημείωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments