Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλοπρόσαλλή πολιτική της κυβέρνησης έφερε το δεύτερο lockdown

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλλοπρόσαλλή πολιτική της κυβέρνησης έφερε το δεύτερο lockdown
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της έφεραν το δεύτερο lockdown.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στον Ελληνικό λαό. Βέβαια δεν υπάρχει καμία αγωνία για το τι θα πει καθώς από το βράδυ της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα εφαρμοστεί γενικό lockdown σε όλη τη χώρα για ένα μήνα. Από την πλευρά τους στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η δεύτερη καραντίνα μέσα σε λίγους μήνες έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι αλλοπρόσαλλη και μας έφτασε σε αυτό το σημείο.

«Οι αντιφάσεις στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι καθυστερήσεις στη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, η επιμονή στη μη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και οι νέες αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε διπλό αδιέξοδο, τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη» λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα τονίζουν ότι κυβέρνηση φέρνει εν μέσω πανδημίας τα «πιο αντικοινωνικά και ακραία νεοφιλελεύθερα νομοθετήματα, όπως την κατάργηση προστασίας της πρώτης κατοικίας και τον νέο εργασιακό Μεσαίωνα που ετοιμάζει ο κ. Βρούτσης με καθιέρωση δεκάωρης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών».

Αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι τίποτε άλλο από απλή παραδοχή της αποτυχίας του. Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τα ΜΜΜ και επί οκτώ μήνες άφησε στη μοίρα του το ΕΣΥ.  «Το γεγονός ότι αλλάζουν άποψη κάθε δεύτερη μέρα δείχνει γιατί ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να φέρει άρον άρον νέα μέτρα» λένε χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτουν: «Αντί να λειτουργήσει προληπτικά η κυβέρνηση – με την αρχή να γίνεται από το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού και εν συνεχεία τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε ΜΜΜ, σχολεία και μαζικούς χώρους εργασίας-, ξαναβάζουν λουκέτο στη χώρα με περιοριστικά μέτρα και lockdown – χωρίς την αυτονόητη οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Στάθηκαν ανίκανοι να δράσουν προληπτικά και να προετοιμάσουν επί 8 μήνες το ΕΣΥ, το οποίο ήδη βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και σε πολλές περιοχές στο κόκκινο από την αρχή του δεύτερου κύματος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments