Ελλάδα

Σεισμός Σάμος: Έκτακτη εκκένωση περιοχών στο νησί – Φόβος για μετασεισμό 6 Ρίχτερ

Σεισμός Σάμος: Έκτακτη εκκένωση περιοχών στο νησί – Φόβος για μετασεισμό 6 Ρίχτερ
Σεισμός Σάμος: Έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Τη Σάμο συνεχίζει να ταλαιπωρεί ο φονικός σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, την ώρα που οι κάτοικοι προσπαθούν να διαχειριστούν τη νέα τους καθημερινότητα με τις καταστροφές στα σπίτια και τα κτίρια να είναι τεράστιες ενώ δύο νεαρές ψυχές έφυγαν από τη ζωή.

Οι εν λόγω ζημιές όμως, αναγκάζουν τις τοπικές Αρχές να προχωρήσουν σε οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού. Για αυτό, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5 Νοεμβρίου) από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, «απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί:

  • όσο αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή
  • όσο αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας.

Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα, με την παρούσα απόφαση να κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο». Η απόφαση αυτή έχει παρθεί λοιπόν, εξαιτίας του φόβου ενός ισχυρού μετασεισμού που σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να φθάσει ακόμη και τα 6 Ρίχτερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments