Πολιτική

Νέο σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο lockdown

Νέο σποτ ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2ο lockdown
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ για το δεύτερο lockdown με το ερώτημα "Μπορείς να τους εμπιστευτείς;".

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η χώρα μπήκε σε δεύτερο lockdown. Σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι το δεύτερο γενικευμένο lockdown έχει την υπογραφή της κυβέρνησης. Αυτό έχει εκφραστεί πολλές φορές από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο του “χτύπημα” έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο σποτ που ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το προσωπικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα στα Social Media.«Έπαιξαν με την ασφάλεια και τη ζωή. Και δυστυχώς, έπεσαν σε όλα έξω. Μπορείς πλέον να τους εμπιστευτείς;» είναι το μήνυμα του νέου βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση: «Ανοιγόκλεισαν ό,τι ήθελαν, όπως ήθελαν. Έπαιξαν με την ασφάλεια και τη ζωή. Και δυστυχώς, έπεσαν σε όλα έξω. Μπορείς πλέον να τους εμπιστευτείς;».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε την εκπόνηση ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, τον διορισμό ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και το πάγωμα των αντιλαϊκών μέτρων που έχει ψηφίσει ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και πλήττουν την κοινωνική συνοχή, όπως ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος. Χρειάζεται είπε μία συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων για να πειστεί και η κοινωνία. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: “Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή την σκέψη, να ζητήσει την βοήθεια των πολιτικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε την δραματική κατάσταση θα έχει απόλυτη και ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί με την πορεία της πανδημίας και της κοινωνικής συνοχής”… Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για πράξεις και παραλείψεις που είχαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην είναι προετοιμασμένη η χώρα για να το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αντίθετα είπε “η αντιπολίτευση έβαλε πλάτη στο πρώτο κύμα, αλλά σήμερα μετά από οκτώ μήνες εγκληματικής αδράνειας βλέπουμε τον πρωθυπουργό όχι μόνο να μην παραδέχεται κανένα λάθος αλλά να κουνάει και το δάχτυλο. Πήρε την απόφαση για το πρώτο λοκντάουν ξέροντας τις συνέπειες στην οικονομία για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, όμως τώρα, μετά την αδράνεια, έχουμε και την οικονομία κατεστραμμένη και τους επιδημιολογικούς δείκτες χειρότερους. Σε ερώτηση για το αν αυτό το λοκντάουν θα είναι το τελευταίο είπε: Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είμαστε στο τελευταίο λοκντάουν, γιατί η απάντηση κρύβεται στην αντοχή του συστήματος Υγείας. Αλλά βλέπω τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση”. Σημείωσε ακόμη τις αντιφάσεις στις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης λέγοντας ότι “εδώ έχουμε ένα μπάχαλο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments