Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο υπουργό Υγείας

ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο υπουργό Υγείας
ΣΥΡΙΖΑ για Κικίλια: Κριτική στα όσα είπε ο υπουργός Υγείας ασκεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγορεί τον ίδιο και την κυβέρνηση ότι δεν έχουν σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες πανδημίας, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Πρ. Συμμαχία για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, και σημειώνει: «Οποιαδήποτε συσχέτιση της παρουσίας του άρον – άρον μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής είναι απολύτως συμπτωματική»

Όπως αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Β. Κικίλια:

Καλωσορίζουμε τον εξαφανισμένο Υπουργό Υγείας που μετά από 8 μήνες πανδημίας, βγήκε επιτέλους σήμερα στην ενημέρωση των πολιτών. Οποιαδήποτε συσχέτιση της παρουσίας του άρον – άρον μετά την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Τσίπρα για υπουργό υγείας κοινής αποδοχής είναι απολύτως συμπτωματική. Όπως και το άγχος του να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και όχι να παρουσιάσει έστω και τώρα κάποιο σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Στην παρθενική του εμφάνιση μετά 8 μήνες, δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης:

  • Για τη μείωση αντί για αύξηση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 6.000 ανθρώπους σε σχέση με το 2019 που δεν υπήρχε πανδημία.
  • Για την ασφυξία των νοσοκομείων και των ΜΕΘ.
  • Για την πρωτοφανή ανεπάρκεια, ακόμα και στις 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή, να λειτουργούν μόλις οι 9 λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Για τις ατέλειωτες παλινωδίες και αντιφάσεις, για τον ομολογημένο εφησυχασμό της κυβέρνησης. Και τίποτα φυσικά για τα πρακτικά της Επιτροπής που η κυβέρνησή του συνεχίζει να κρύβει.

Ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος υπουργός, βγήκε μόνο να μας πει ότι αυτός και ο κ. Μητσοτάκης τα έχουν κάνει όλα καλά, αλλά δεν είπε κουβέντα για το πώς φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι άλλο. Έχουν σπαταλήσει τόσους μήνες σε δημιουργική λογιστική, που πια δυστυχώς ξεπερνιέται από τη δραματική πραγματικότητα και σε εκστρατείες αυτοθαυμασμού, που οδήγησαν στα καθημερινά πλέον αρνητικά ρεκόρ και στην απόγνωση τους ανθρώπους του ΕΣΥ.

Αλέξης Τσίπρας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία με «εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τα Γιάννενα, όπου περιοδεύει σήμερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τον τρόπο που αντιμετωπίζει εν μέσω καραντίνας τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.

«Δεν πρόκειται στο όνομα της πανδημίας να συναινέσουμε σε μια αυταρχική διακυβέρνηση γιατί σε αυταρχική διακυβέρνηση συντείνει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα και για την δημόσια Υγεία και για την δημόσια Παιδεία» σημείωσε, τονίζοντας ότι «η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα. Θα υπάρξει λογοδοσία από δω και στο εξής».

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε τόσο με την διοίκηση όσο κυρίως με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων καττηγόρησε την κυβέρνηση και κ. Μητσοτάκη προσωπικά ότι αντιμετώπισε την πανδημία «με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια»

«Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ούτε σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπήρξε καμία προκήρυξη. Είχαμε μονάχα την ενίσχυση σε ότι αφορά σε επικουρικούς γιατρούς» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί ντο σημερινό στελεχιακό δυναμικό να ανταπεξέλθει στις πολύ αυξημένες ανάγκες.

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια όπως την αντιμετώπισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά ως ευκαιρία να ενισχύσουμε το ΕΣΥ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν ευκαιρία να ενισχύσουμε το ΕΣΥ επειδή ακριβώς δεν έχουμε τώρα την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας να μας λέει πόσους θα προσλάβουμε και πόσους θα απολύσουμε. Τώρα που, όπως είπε, «δεν υπάρχουν περιορισμοί στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, αντίθετα τώρα που και και η ΕΕ μας δίνει το πράσινο φως να δαπανήσουμε, οφείλουμε να αλλάξουμε στρατηγική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments