Διεθνή

Αποκλειστικό: Ο γιος του Μπάιντεν, ο Κικίλιας και το γλέντι στον Αντώνη Ρέμο

Αποκλειστικό: Ο γιος του Μπάιντεν, ο Κικίλιας και το γλέντι στον Αντώνη Ρέμο
Χάντερ Μπάιντεν: Ο γιος του νέου προέδρου των ΗΠΑ απολαμβάνει να βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στενούς δεσμούς με την Ελλάδα έχει ο νέος «πλανητάρχης», αλλά και η οικογένειά του. Οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής πανηγύρισαν τη νίκη του «Μπαϊντενόπουλου», όπως προσφωνούν τον Τζον Μπάιντεν στα γκαλά που λαμβάνουν χώρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Όπως όμως φαίνεται, λάτρης της Ελλάδας είναι και ο γιος του Αμερικανού προέδρου.

Ψαρομεζέδες στο «Βαρούλκο» απόλαυσε ο Χάντερ Μπάιντεν με την παρέα των Β.Κικίλια, Γ.Χορόζογλου και Γ.Βαρδινογιάννη.

Την αγάπη του για την Ελλάδα ο Τζο Μπάιντεν την έχει μεταφέρει στον γιο του, Χάντερ, ο οποίος είχε έρθει ιγκόγκνιτο για διακοπές στη χώρα μας, το Μάιο του 2016, όταν ο πατέρας του ήταν ακόμα αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχοντας διακριτικά ασφάλεια στο πλευρό του, δοκίμασε ψαρομεζέδες στο «Βαρούλκο» του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Στη συντροφιά του ήταν ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης της ΑΝΕΚ Lines και ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Γιάννης Χορόζογλου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το pagenews.gr.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Χάντερ Μπάιντεν επισκέφθηκε μπαρ του Κολωνακίου, αλλά και το κέντρο που τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος, φεύγοντας από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο γιος του Αμερικανού Προέδρου (δεξιά) με τον σύμβουλο επιχειρήσεων Γιάννη Χορόζογλου (αριστερά).

Ένας φιλέλληνας στον Λευκό Οίκο

Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν εκτιμάται ως θετική εξέλιξη για την χώρα μας, μιας και ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές τα θετικά του αισθήματα και την εκτίμησή του για την Ελλάδα.  Ο Τζο Μπάιντεν έχει αυτοαποκαλεστεί «Έλληνας» πολλές φορές και τo 2012, ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου είχε δηλώσει ότι είναι «επίτιμος Έλληνας».

Πέρα όμως από την εκτίμησή του προς την Ελλάδα, είναι σημαντικό ότι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει πρόσφατα δηλώσεις στήριξης προς τη χώρα μας για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων.

Δεκαοκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές ο Μπάιντεν μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι «θα κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευρά της Τουρκία η οποία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και χρησιμοποιεί απειλές.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος συμπλήρωσε ακόμα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία έτσι ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και προκλητικές ενέργειες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το 2014 έγινε ο πρώτος Αμερικανός αντιπρόεδρος που επισκέφθηκε την Κύπρο.

Οι επιτελείς του Μπάιντεν συμπλήρωναν με νόημα ότι ο άλλοτε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει αντιταχθεί στην τουρκική κατοχή μέρους της Κύπρου και έχει υποστηρίξει λύση του κυπριακού στην κατεύθυνση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Τέλος, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αντιτεθεί στη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί και έχει καλέσει την Τουρκία να επιτρέψει την εκ νέου λειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments